– Dette var i kategorien ran

Oilers–Frisk 3–4 e.str. En knallgod Henrik Holm, ispedd solid innsats i undertall, sørget for at Oilers ranet to poeng fra Frisk. For etter 41–24 i skudd til hjemmelaget var det ingen som hadde problemer med å innrømme at det beste laget tapte.

Dette var i kategorien ran! Seieren satt langt inne. Det var en utrolig god følelse i garderoben etterpå, sier Henrik Holm til RA.

Ny negativ klubbrekord

For Oilers kom på hælene direkte i Asker torsdag. Alt etter ti sekunder satte Ryan Hayes inn 1-0. Det er ny negativ klubbrekord for Oilers. Aldri har laget sluppet inn et så tidlig mål i Get-ligaen før.

Problemene bare fortsatte også etter det. Den første perioden var egentlig en tragedie. Den andre tenderte til det samme - og Oilers var heldige som lå under med kun 3-1. Så endret kveldsoppføringen i Askerhallen karakter.

Den utviklet seg til et vaskekte drama. Det avgjorde Oilers på straffer.

Det var tidvis bekmørkt. Da er det fantastisk at vi klarte å komme oss til straffer og ta med oss to poeng. Det vitner om karakter og vilje, sier Pål Gulbrandsen.

For treneren hadde heller ingen problemer med å erkjenne at det som skjedde innledningsvis var katastrofalt dårlig. Laget hang ikke sammen. Spillerne forechecket på egenhånd, spilte for seg selv - og Frisk framsto som de var konstant i overtall.

Ikke vant vi dueller heller. Det var forholdsvis svart. Heldigvis sto Henrik Holm på hodet i dag. Han holdt oss inne i kampen. Så kom uttellingen til slutt, sier Gulbrandsen.

Fryktet svak prestasjon

Er du skremt over bunnivået deres?

Ikke i det hele tatt. Dette så jeg nemlig komme tidligere i uken. Det er sånn spillerne har framstått på trening. Jeg tok en prat med dem om det alt på tirsdag. Når du ikke er samlet, og ikke vinner dueller, da vinner du heller ikke kamper.

Treneren er klar på at spillerne nå må finne tilbake raskest mulig til normalt nivå.

For jeg tror ikke vi vil oppleve å stå igjen med to poeng etter en slik prestasjon igjen i år, sier han.

"CDA" slo til da Oilers behøvde det

At Oilers først våknet etter ti minutter av tredje periode, og faktisk klarte å vinne, mener Henrik Holm at treneren skal ha sin del av æren for. Det handlet ikke bare om karakter, en god keeper og flaks.

Det handlet også om hva Pål sa i pausen. Han ga klar beskjed om raske spillevendinger blant annet. I den siste perioden fikk vi det faktisk til.

Så det var ikke snakk om noen "hårføner"?

Neida! Han instruerte oss på en veldig god måte. Pål er god til å holde på besinnelsen. Han er sint på rett tidspunkt og evner å finne balansen mellom kjeft og konstruktive tilbakemeldinger, sier Holm.

Keeperen roser også Christian Dahl-Andersen for 3-3-målet. Veteranen har slitt med skade i år, men var tilbake mot moderklubben.

Han prikket pucken rett i taket da vi behøvde det mest på en mørk dag, sier Holm - som også mente Frisk gjorde en meget god kamp.

Get-ligaen
Frisk Asker – Oilers 3-4 e.str. (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 0-1)
1160 tilskuere
Mål: 1. periode: 1-0 (0.10) Ryan Hayes (Anders Bastiansen, Fredrik L. Jacobsen), 2-0 (8.46) Mats Aleksander Henriksen (Viktor Granholm, Mikkel Christiansen).
2. periode: 2-1 (20.53) Magnus Hoff, 3-1 (26.30) Endre Medby (Vinny Saponari, Christiansen).
3. periode: 3-2 (50.55) Tommy Kristiansen (Mats Larsen Mostue), 3-3 (53.12) Christian Dahl-Andersen (Scott Macauley, Eirik Salsten).
Forlengning: Ingen (0-2 på straffer).
Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Eirik Hansen, Jutul.
Utvisninger: Frisk Asker ingen, Stavanger 10 x 2 min. og 1 x 10 min.
Skudd: 41-24