KFUM ble stoppet av Vålerenga

(KFUM Oslo - Vålerenga2 3-4). Dramatisk kamp og dramatikk i serieavslutningen i «Trikkeserien». Tross tapet; KFUM har fremdeles alt i sine hender. Med fem kamper igjen, leder de med ett poeng. Hjemmelagets keeper Orhan Simsek var uheldig ved tre av VIFs scoringer.

Bilde 1 av 3
KFUM Arena (Dagsavisen): KFUMs keeper har hatt bedre dager på fotballbanen. La oss med en gang berømme ham for et par meget gode redninger, blant annet på stillingen 3-3, da VIFs Daniel Braaten ble frispilt etter 79 minutter.

«Kåffas» sisteskanse kom flott ut og parerte. Ingen av de tre siste baklengsmålene er direkte keepertabber, men Simsek hadde tatt dem på en bedre dag.

Den første, 0-1-scoringen, etter 14 minutter, hadde selv ikke en eliteserie-keeper tatt.

Daniel Braaten lot ballen passere, til fordel for enda bedre plasserte Rasmus Lindkvist, som dundret ballen i nota fra 12 meters hold.

God omgang

Første omgang var av høy 2. divisjonsklasse. De fleste lag legger seg lavt og satser på kjappe kontra mot KFUM på Ekeberg. Ikke VIF2. Omgangen ble spilt i høyt tempo, med to offensivt orienterte lag.

KFUMs til tider flotte småspill bar frukter, og i en periode på seks minutter, scoret hjemmelaget tre ganger.

•  1-1: Et Christoffer Dahl-skudd treffer en VIF-spiller inne i feltet. Dennis Obeng er resolutt idet ballen kommer hans vei, og smeller inn utlikningen. Da var det spilt i 28 minutter.
  •  2-1 (33 minutter): Obeng spiller til den kjappe vingen Sindre Ek. Han smeller inn ledergoalen.
  •  3-1. Under minuttet senere feier Ek inn en til. Flott inn i hjørnet, etter strøken pasning fra Robin Bjørnholm.

Skulle punktert kampen

– Der og da skulle vi punktert kampen. Det er skuffende at vi ikke greier å spille dette hjem, sa KFUM-trener Ståle Andersen til Dagsavisen etter kampslutt.

•  VIF reduserer til 2-3 rett før pause. Niklas Castros skudd er fra langt hold, ingen spillere står i veien for keeper Simseks syn, ballen går i en liten bue over sisteskansen og inn. Midt i mål.

Bare sekunder senere stusser KFUMs Christoffer Dahl uforstålig nok mot eget mål fra 30 meter. Daniel Braaten er på ballen og skal sikte på nettmaskene, men da er keeper Simsek fint ute og avverger.

3-2 til pause i en av de beste omgangene vi har sett i denne sesongs «Trikkeserie».

Lindqvist-dobbel

•  3-3: 2. omgang var kun fem minutter gammel da VIFs Rasmus Lindkvist scoret igjen. Frisparket fra cirka 25 meter, var hardt, men også denne gang så keeperen ballen hele veien, var nede for å ta skuddet, men glapp ballen inn i eget nett.

VIF ble muligens snytt for straffespark 12 minutter før slutt, og rett etter kom den allerede nevnte pareringen til keeper Simesk da Daniel Braaten var fri alene mot mål.

Det så ut til å gå mot uavgjort, så fikk VIF frispark fra skrått hold i nest siste offisielle spilleminutt, ut mot sidelinja, fra cirka 25 meter. Innbytter Aron Dønnum hadde kun vært på banen i 19 minutter, og får oppdraget med å fyre løs.
Ballen får fin bue, og havner i det lengste hjørnet. Simsek havnet på baken over streken.

Flere mål ble det ikke, selv om dommeren la til hele sju minutter.

Da dommeren blåste av kampen, gikk Orhan Simsek rett til garderoben, mens de øvrige "Kåffa-spillerne" deltok i en kollektiv deppestund ved egen benk.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Skeid neste

– Dette var sure greier, men vi skylder ikke på keeper for at vi tapte. Vi hadde alle muligheter til å punktere kampen da vi ledet 3-1. Vi skulle aldri sluppet VIF inn i kampen igjen, sa en skuffet KFUM-trener Ståle Andersen til Dagsavisen.

Allerede lørdag venter en ny hjemmekamp. Skeid kommer til Ekeberg.

– Skeid er et godt lag, som nå er bedre organisert. De har hatt mye utur og stolpe ut. En meget vrien motstander for oss nå, sier Andersen.

Tross tapet leder KFUM tabellen, ett poeng foran Tromsdalen.

– Det er opp til oss. De fem gjenstående seriekampene blir for cupfinaler å regne alle sammen, avsluttet KFUMs trener.

PS! Med seieren er Vålerenga 2 det beste laget av alle Tippeligaens rekruttlag i 2. divisjon.

2. divisjon, avdeling 1 mandag:

KFUM Oslo - Vålerenga 3-4 (3-2).

KFUM Arena, Ekeberg: 321 tilskuere.

Mål: 0-1 Rasmus Lindkvist (14), 1-1 Dennis Obeng (28), 2-1 Sindre Ek (33), 3-1 Sindre Ek (34), 2-3 Niklas Castro (38), 3-3 Rasmus Lindkvist (50), 3-4 Aron Dønnum (89).

Dommer: Henrik Andreas Grenå Pettersen, Gresvik IF.

Gule kort: Dennis Obeng, KFUM, MatsLien Vågan, Tega George, Aron Dønnum, VIF 2.

Øvrig kamp mandag: Finnsnes - Stabæk2 4-2.