Film

Poppe får klinetyn

Kysset reporter på direktesendt TV.

Regissør Erik Poppe kysset NRK-reporter Helga Tunheim på direktesendt TV da hun spurte hvordan han kom til å reagere om Kongens nei ble nominert til Oscar.

Dette har folk i sosiale medier fått med seg.

Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter skriver på Twitter; «Tusen ganger god natt, Erik Poppers» og lenker til NRKs Facebook.

Til NRK sier Poppe han legger seg flat og at det handlet om spontan glede.

– Hvis hun følte seg utilpass på grunn av meg, legger jeg meg paddeflat og beklager på det sterkeste. Jeg forstår at folk kan reagere, men håper folk forstår hva intensjonene mine var.

Les også: «Kongens nei» ble ikke Oscar-nominert

Kritikk

I tråden under er det mange som kritiserer Poppe.

«Dette er ikke greit, NRK. Det Erik Poppe gjør her er straffbart, og dere burde vite bedre enn å framstille oppførselen hans som noe annet enn et overgrep», er et av innleggene vi kan lese på Facebook. ,

«Kan noen forklare meg hvorfor dette er ok? Gjelder ikke lover og regler om trakassering så lenge personen er på jobb og har et kamera i trynet? Hva faen», skriver en på Facebook.

«Det er en smule «grab 'em by the pussy» over det hele, man mener seg å være i sin fulle rett til å bare fosyne seg. Som flere andre her spør om, hvor skal grensene gå», skriver en annen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Forståelse

Reporter Helga Tunheim sier hun har forståelse for reaksjonene, men at hun ikke oppfattet kysset som annet enn at Poppe var glad og ikke helt tenkte over hva han gjorde.
– Jeg ble veldig overrumplet og satt ut, men ikke forbanna. Jeg så på det som at han var veldig gira, og ville demonstrere hvor glad han ville bli dersom de fikk nominasjonen, sier Tunheim.
– Prinsipielt synes jeg ikke sånt er greit, men det handler om omstendighetene det skjedde i, sier hun.

Les også: Oscar slår egne rekorder

Mer fra Dagsavisen