Sport

Suveren innsats på hesteryggen

13 år gamle Mathea Omberg Christensen leverte suverent med å ta to seire under Kingsland Oslo Horse Show på Fornebu. Søndag også med ytterligere en Fredrikstad-jente på andreplass, 15 år gamle Rikke Johannessen.

De to jentene fra Plankebyen var i en klasse for seg. Mathea på Cocu SB Z var nesten fire sekunder foran Sofie Rieber-Mohn Borgen (fra Drammen) på tredjeplass og nesten halvannet sekund foran Rikke på hesten Saga de Moyon. De to Fredrikstad-jentene rir for forskjellige klubber, selv om de bor i samme by. Mathea rir for samme klubben som sin trener Nina Bråten, Drøbak Rideklubb, mens Rikke rir for Fredrikstad og Omegn Rideklubb og trenes av Esben Johannessen.

- Disse resultatene inspirerer til å fortsette med denne sporten, sier Mathea, som har med hele familien på tur til Telenor Arena. Det har blitt flere hyggelige plasseringer for Mathea. To hester og en ponni var med til konkurransene på Fornebu denne helgen. Helgen toppes selvsagt med seieren i klassen med hinder opptil 1,25m.
- Neste stevne er Herning i Danmark til helgen. Dit drar vi med både hester og ponni, forteller den målbevisste 13-åringen som bor et steinkast fra Fredrikstad Ridesenter. Svaret på hvilket mål hun har videre, kommer kjapt:

- Jeg vil ri i verdenscupen, sier hun med et smil.
Også Rikke Johannessen har plasseringer både med hest og ponni. 15 åringen har begynt å forberede overgangen til hest. Reglene stopper henne fra å konkurrere i ponni-klasser etter fylte 16 år.
–Jeg drar ikke til Herning til helgen. Jeg blir hjemme og forbereder meg til innendørs NM som er rett rundt hjørnet. I dag vet jeg ikke om jeg rir i ponni-klassen eller heste-klassen. Vi får se, smiler Rikke, som debuterer i Kingsland Oslo Horse Show.
–Det frister til gjentagelse, ler jenta som deler trener med Prinsesse Märtha Louise, som var en av rytterne som var bak Fredrikstad-duoen på resultatlistene.

Mer fra Dagsavisen