Mat og drikke

Herlig og saftig vin

Vaillant-familien lager herlige, saftige og naturlige rødviner i Loiredalen.

Siden det 17. århundre har Vaillant-familien dyrket druer i Loiredalen i Frankrike. Siden 2008 har driften av vingården, som har fått navnet Les Grandes Vignes, vært biodynamisk. I dag har de over 55 hektar med land der de dyrker cabernet franc, chenin blank og mer ukjente Loire-druesorter som groslot og pineau d’aunis.

Nytt på polets bestillingsutvalg er Les Grandes Vignes 100 % Groslot Rouge 2021 og Les Grandes Vignes 100 % Pineau d’Aunis 2021. Begge er herlige og saftige rødviner med forsiktig naturvinpreg og lav alkohol på 10,5 prosent. Ingen av dem er tilsatt svovel eller filtrert og klaret før tapping. Aller best er de servert omkring 12 grader og begge er perfekte til grill og sensommermat.

Blant ukens viner er også Tarlant Zero Brut Nature som nylig har kommet inn på polets basisutvalg. Vinen har fått 72 måneder på bunnfallet og er ikke tilsatt noe søtningsvin i forbindelse med omkorkingen. Resultat er en delikat og superfrisk økologisk champagne.

På tampen tar vi også med oss Cavalchina Bardolino som er inne på polets basisutvalg i 2022-årgangen. Dette er en lett og frisk sommerrødvin som er best når den er kald.

---

Vinmonopolet

15759601 Les Grandes Vignes 100 % Groslot Rouge 2021 (Loire, Frankrike) kr 289,90 (90 poeng) (BU)

Har middels kraftig rødlilla farge og lukter av rips sammen med nåletre og mineraler. Bra konsentrasjon og smaker av saftig bærfrukt og mineraler. Avslutter med forsiktige mineraler og nydelig syre.

---

---

Vinmonopolet

15572001 Les Grandes Vignes 100 % Pineau d’Aunis 2021 (Loire, Frankrike) kr 299,90 (90 poeng) (BU)

Rubinrød farge. Lukter av rips og røde bær sammen med krydder og lær. Har bra konsentrasjon og smaker av saftig ripsfrukt sammen med urter og krydder før den avslutter med ørlite tannin og herlig syre.

---

---

Vinmonopolet

4673801 Tarlant Zero Brut Nature (Champagne, Frankrike) kr 550 (92 poeng) (BA)

Har middels kraftig gulfarge og lette og fine bobler. Lukter av sitrus og eple sammen med noe bakst. Har fin mousse og smaker av sitrus, syrlig eple og bakst før den runder av med fabelaktig syre.

---

---

Vinmonopolet

4583801 Cavalchina Bardolino 2022 (Veneto, Italia) kr 155,90 (84 poeng) (BA)

Har nokså lys rødlilla farge og lukter av syrlig bærfrukt sammen med nøtt og urter. Er relativt lett i smaken der det går i saftig og syrlig bærfrukt sammen med urter. Avslutter med lite og ingenting tannin og super syre.

---

---

Vinmonopolet

Ukens anbefaling:

7950601 Michel Gassier Garrigues 2022 (Rhône, Frankrike) kr 166 (87 poeng) (BA)

Michel Gassier Garrigues har kommet i ny årgang og er en herlig Rhône-vin som virkelig gir valuta for pengene. Har middels kraftig rødlilla farge og lukter av mørke skogsbær, urter og krydder. Bra konsentrasjon og smaker av mørk og syrlig bærfrukt sammen med pepper og krydder før den avslutter med noe tannin og nydelig syre. En super vin til grillmat, lette kjøttretter, pizza og pasta.

---Nyeste fra Dagsavisen.no: