Vurderte Portugal, blir i Vålerenga

Celin Bizet Ildhusøy fortsetter i Vålerenga, men avgjørelsen satt langt inne.

Den unge VIF-profilen opplevde tidenes sesong med VIF da de vant både serie og cup for første gang i fjor.

– Jeg ønsker å utvikle meg enda mer og ta det neste steget. I fjor var en egen fase, mens i år blir en ny fase hvor man kanskje får spille litt mer, sier Ildhusøy til TV 2, som bragte nyheten først.

Kanalen skriver at avtalen blir offentliggjort i løpet av kort tid, og 19-åringen signerer en ettårskontrakt med lanets beste kvinnelag.

– Vålerenga er en kjempefin klubb, men det handler om å ikke binde seg for lenge når man er så ung. Jeg synes vi endte på en god løsning, sier hun.

Les også: Synne Jensen forlenget med VIF

VIF bekreftet forlengelse

Vålerenga bekrefter forlengelsen, som gjør at hun i løpet av 2021 kan passere 100 offisielle kamper for Vålerenga.

– Det hadde helt klart vært kult å nå 100 kamper for klubben, men hovedmålsettingen får vel være å bli en bedre fotballspiller og ikke minst vinne noen trofeer til, sier Ildhusøy til klubbens nettsider.

Ildshushøy har tatt nye steg under den danske treneren Jack Majgaard Jensen og laget skal ut i mesterliga mot Brøndby allerede i neste måned. Derfor var det viktig at avklaringen kom nå.

– Celin har hatt et lærerikt år, hvor hun har lært meget mye på den mentale delen. Når hun har hatt en liten formdupp – som er helt normalt for unge spillere – har hun kjempet seg opp igjen. Hun har også tatt store skritt på banen og utviklet seg til å bli en fantastisk presspiller, sier Majgaard Jensen.

Les også: Vålerenga-spiss klar for Atlético Madrid (+)

Utenlandsk interesse

I følge TV2 har flere utenlandske klubber har meldt sin interesse for stortalentet i løpet av høsten. Dialogen rundt ny kontrakt med Vålerenga har pågått over lang tid, og etter det TV 2 kjenner til ga Ildhusøy et endelig nei til klubbens tilbud om kontraktsforlengelse i desember.

Benfica i Portugal skal ha vært mest aktuell, men koronasituasjonen i verden har gjort det mest trygt å bli hjemme.

Bizet Ildhushøy har en rekke aldersbestemte landskamper og ble innkalt til sin første A-lagssamling i fjor.

– Neste skritt for henne er å bli en mer kampavgjørende offensiv spiller som produserer et større antall mål og assist. Det har hun alle forutsetninger for å klare. Derfor er det med stor glede at Celin har valgt å forlenge sin kontrakt og jobbe videre med dette denne sesongen, sier Jensen.

Les også: Vålerengas herrelag signerte stoppertalent