Sport

VM-fest i jula

Det er kanskje bare å legge fra seg julesakene først som sist om du vil se VM-finalen i 2022. I Qatars hete kan den bli spilt lille julaften.

Av Tor-Erik Røberg-Larsen og Øystein Bjerkestrand

Dette er det klare rådet FIFA-boss Sepp Blatter og hans styre i går fikk fra en arbeidsgruppe som var nedsatt for å finne ut når på året det var mest hensiktsmessig å avvikle VM om sju år.

Arbeidsgruppen er ikke i tvil om at den beste perioden for at spillerne skal klare å stå imot den varmeste perioden, er å spille mesterskapet i november og desember.

– Vi var innom alle alternativene. Det er argumenter for og mot hvert av dem, men etter alle diskusjonene står vi igjen med en eneste løsning, og det er november og desember, sa FIFAs generalsekretær Jerome Valcke etter gårsdagens møte, ifølge NTB.

Han sa videre at forslaget har støtte fra alle seks kontinentale fotballforbund.

Får ikke støtte

– Jeg er svært skuffet på vegne av alle de europeiske ligaene, og særlig de europeiske klubbene som avgir de fleste spillerne til VM, sier Richard Scudamore, som er direktør for engelsk Premier League.

Scudamore var med i arbeidsgruppen og ga klart uttrykk for at det slett ikke var full enighet.

Klubbene har foreslått et VM i mai, men det vurderes som urealistisk fordi det allerede da kan være både svært varmt i Qatar, og at tidspunktet kolliderer med fastemåneden ramadan. I sommermånedene kan temperaturen ofte komme over 40 grader.

Arbeidsgruppen anbefaler også at turneringen forkortes, men det foreligger ingen planer om å redusere verken antall lag eller kamper. Normalt har VM-sluttspill vart i en hel måned. Denne gang ligger det an til å bli noen dager mindre, med åpningskamp 26. november og finale 23. desember – lille julaften.

Mer fra Dagsavisen