Viking ut, sjokk for LSK

Først stortap for Rosenborg for Viking. Ute av cupen med 2-3 for Brann i går. Ny trener; en «frelser» trodde folk. Så enkelt er det ikke.

- Man må ikke tro at det er så enkelt som bare å bytte trener, sier mannen som skal redde Viking, Kjell Jonevret, etter å ha overtatt jobben etter sparkede Åge Hareide.

Og paradokset:

Åge Hareide vant sin første kamp i Helsingborg. Kjell Jonevret har tapt sine to første i Viking.

I går så det lenge ut til å gå Vikings vei. Men det var ikke treneren som sendte Viking ut av cupen. To gedigne keepertabber av Rune Almenning Jarstein sørget for det. Først slapp han en ball rett i beina på Erik Mjelde, som kunne sende Brann i ledelsen. Så gikk Viking opp i en 2-1 ledelse etter at innbytter Vetor Berisha skallet inn utligningen, og etter at Yann-Erik de Lanlay sendte Viking i ledelsen.

Men i siste minutt av ordinær tid, tapte Jarstein en duell med Kim Ojo, og Zsolt Korcsmar kunne enkelt sette ballen i mål. Og da Kim Ojo klinket ballen i mål i ekstraomgangene, ja, da var det Brann som var videre.

Da siterer vi Tom Nordlie i NRK-studioet:

- De ville ha vekk Åge Hareide, men trodde ikke at publikum ville følge med.

Lillestrøms krise

Men det ble Bodø/Glimts overkjørsel av Lillestrøm som ble kveldens snakkis i cupen. 0-4 på Aspmyra for et 1. divisjonslag er fakta som svir langt inn i møterommene på Åråsen. Med kun to seirer på 13 kamper, ligger Lillestrøm nest sist i eliteserien. Med flause i cupen også, er bildet komplett. Laget fra divisjonen under var best i alt i Bodø.

19 år gamle Erlend Robertsen vil neppe glemme denne kvelden så fort. Etter en cornervariant fikk han ballen ut på cirka 30 meter og dro til. Ballen svevde rett inn i lengste vinkel, og hjemmelaget var foran 1-0 etter elleve minutter.

Kampen var i realiteten kjørt da Robertsen-erstatter Ulrik Berglann økte ledelsen med et langskudd fem minutter før slutt.

Haugesund igjen

Odd Grenland forvant også ut etter 0-2 for Haugesund i Skien. Kampen ble endelig avgjort da Oddbjørn Skartun satte inn det siste målet i tilleggstiden. I første omgang tok lagene liten risiko og gikk til pause med 0-0. Først i det 55. minuttet ble det nettsus for første gang. Maic Sema fikk ballen fra Nikola Djurdjic like utenfor 16-meteren og dunket ballen i mål.

I Kristiansand ble det straffesparkkonkurranse som Tromsø vant.