VIF-spiller til Bundesliga

Vålerenga har lykkes med å selge Samuel Kari Fridjonsson til tysk fotball. Islendingen er på sin første trening med klubben lørdag.

Vålerenga er blitt enige med klubben SC Paderborn 07 i 1. Bundesliga om en overgang, melder VIF på sine hjemmesider.

– Samuel har i sin tid i VIF gått fra å væe rekruttspiller til å bli islandsk landslagsspiller. At vi nå får til et direkte salg ut av landet er vi fornøyd med, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

Fridjonsson kom til Vålerenga sommeren 2016 og pådro seg en skade tidlig. I 2017- og 18-sesongen fikk han mye spilletid. Han scoret tre mål i VIF.

Les også: Lunovs første treningsuke som sjef

I 2018 var han den eneste spilleren fra Eliteserien som fikk plass i en VM-tropp, men høsten 2018 ble det flest kamper på rekruttlaget i VIF. I 2019-ssongen var han på utlån til Viking.

Fra 1. januar var han igjen VIF-spiller, men startet året med landskamper for Island, som fortsatt kjemper om en plass i sommerens EM-sluttspill.

SC Padelborn 07 rykket opp i Bundesliga foran denne sesongen etter at klubben endte på 2. plass i 2. Bundesliga i fjor. Nå ligger klubben på nedrykksplass (18. og siste plass) og har søkt etter forsterkninger. 

Bundesliga ruller i gang etter vinterpausen denne helgen og Padelborn har hjemmekamp mot Bayer Leverkusen søndag.

Steffen Baumgart er hovedtrener og laget spiller sine hjemmekamper på Benteler Arena med plass til 15.300 tilskuere. Klunneb ble stiftet i 1985 og fikk sitt nåværende navn i 1997.

Overgagssummen er ikke offentliggjort. Vålerenga innledet fredag en ukes lang treningsleir på Kypros og spiller sin første treningskamp mot Mjøndalen i Nedre Eiker lørdag om en uke.

Les også: Dette er VIFs største salgsobjekter