VIF fortsatt ubeseiret etter solid seier over Stavanger Oilers

(Vålerenga - Stavanger Oilers 4-2) I den andre kampen i deres nye storstue viste Vålerenga muskler i tredje periode mot Stavanger Oilers. Oppgjøret endte 4-2 til de blåkledde, som nå har vunnet alle fem seriekampene denne sesongen.

Bilde 1 av 2

AV: Even Lübeck

Jordal Amfi (Dagsavisen): For selv om VIF havnet under i den første perioden, viste de muskler – som de har gjort hele denne sesongen – og snudde kampen i den andre perioden. Så utlignet Oilers til 2-2, før VIF virkelig viste hvem som er sjefen på Jordal Amfi i den tredje perioden med to kjappe scoringer med ti minutter igjen.

4-2 og enda en seier gjør at Vålerenga fortsatt er på toppen av tabellen, foran Frisk og Storhamar. VIF har nå vunnet alle fem kampene denne sesongen.

- Det var en fullt fortjent seier. Før denne hadde vi vunnet fire på rad uten å ha spilt kjempebra, men i dag steppa vi opp. Vi var gode, det var deilig å få vist det, sier VIF-trener Roy Johansen til Dagsavisen.

- Fem kamper, fem seirer. Hva skyldes det?

- Vi har en bredere stall enn siste årene. Et par av seierne denne sesongen har Søberg tatt for oss. I dag var hele laget med. I tillegg slipper inn lite mål, men jeg kjenner at vi fortsatt har mer å gå.

- Deilig at den gikk i mål

Uten en syk Steffen Søberg var det Dan Kissel som leverte en lekker enkeltmannsprestasjon til 1-0. Han dro seg inn i VIFs sone og hamret pucken i krysset etter sju minutter.

Lagene var like langt bare 42 sekunder senere, og også det var etter en knallhard avslutning. Martin Røymark fikk massevis av tid og rom til å føre puck inn i Oilers sin sone, og fra to-tre meter var han klinisk alene med keeper og bare la pucken i nettaket til 1-1.

- Vi kommer på en overgang og det var ikke så mye annet å gjøre enn å bare skyte, også var det deilig at den gikk i mål, sier Røymark om scoringa.

Dermed sto det 1-1 etter de første 20 minuttene, etter en periode preget av mange utvisninger (20 minutter) og et lite skuddovertak i favør Oilers (11-9).

To raske mål

Bare to minutter ut i den andre perioden hadde VIF snudd kampen. Sondre Olden fikk pasning av Martin Røymark og var klinisk alene med keeper. Det var Oldens andre mål for sesongen.

Ledelsen varte bare i et drøyt minutt. Oilers bearbeidet spill i VIF sin sone og til slutt var det et langskudd fra Steinar Klavestad som senket Tobias Breivold i VIF-buret.

Den andre perioden vant VIF skuddstatistikken 16-11, men klarte ikke å score mer enn ett mål. Dermed var lagene like langt også inn til den tredje perioden.

VIF-dominans endte med fortjent seier

I den perioden var VIF dominerende fra pucken ble droppet. Thomas Olsen kriget inn 3-2 etter 49 minutter. Kalle Ekelund skjøt fra blålinja, et skudd som gikk rett opp i lufta. Olsen var årvåken, så hvor pucken falt ned og pirket inn VIFs tredje.

Og bare 69 sekunder senere sto det 4-2. Det ble også sluttresultatet.

Røymark hyllet målvakt Breivold etter kampen, som reddet 27 av 29 skudd.

- Det var dritkult med Tobias! Det så ut som han hadde spilt på A-laget i 10 år. Han er Norges største keepertalent og var superstødig bak der i dag. Dritmoro!

Vålerenga reiser til Hamar og møter Lillehammer tirsdag.

Vålerenga – Stavanger 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Jordal amfi: 200 tilskuere.

1. periode: 0-1 (7.14) Dan Kissel (Nicolai Bryhnisveen, Joseph Martin), 1-1 (7.56) Martin Røymark (Kalle Ekelund).

2. periode: 2-1 (21.53) Sondre Olden (Røymark, Tobias Johansen Breivold), 2-2 (23.01) Andreas Klavestad (Martin).

3. periode: 3-2 (49.12) Thomas Olsen (Olden, Ekelund), 4-2 (50.21) Axel Sundberg (Colin Spaberg Olsen, Breivold).

Utvisninger: Vålerenga 8 x 2 min., Stavanger 5 x 2 min.