VIF brøt seiersrekka til Frisk, mens Stavanger fortsatte sin mot MS, og Grüner røk på overtid

MS følte seg bortdømt i Stavanger, og Grüner ble senket av finsk veteran. Men i Furuset Forum ble det Oslo-jubel.

Vi starter med den mest gledelige nyheten for Oslo-hockeyen denne lørdagen. VIF ble nemlig det første laget som klarte å slå Frisk Asker denne sesongen, da de nedsablet de oransje fra vest 3-2.

Frisk Asker hadde vunnet de åtte første seriekampene før de tok turen til Furuset Forum lørdag. Der sa det stopp mot Tobias Lindström og Vålerenga.

Tilsynelatende trygg ledelse

Vålerengas storskytter satt inn kveldens første etter 07.35, før samme man doblet snaut halvveis ut i andre periode. Snaut åtte minutter senere sørget Martin Røymark for at det stod 3-0 til hjemmelaget, og Vålerenga så komfortable ut, i ett minutt.

For det gikk bare ett minutt fra Røymark satt VIFs tredje, til Magnus Brekke Henriksen pådro seg en utvisning for tripping, og halvminuttet senere hadde Victor Björkung redusert til 3-1.

Og det skulle bli en særdeles spennende tredjeperiode, spesielt etter at Reid Petryk sørget for 3-2 halvveis ut i den siste perioden. Vålerenga kjempet med alt de hadde, og etter en heseblesende avslutning på kampen, der Frisk var svært nær en utligning, kunne til slutt de blå juble for tre poeng.

Stavanger Oilers - Manglerud Star: 4-0

Like mye å juble for ble det ikke for de gule og grønne fra Manglerud, som hadde tatt turen til Stavanger, for å møte ligaleder Oilers. Da lagene møttes i første serierunde i Manglerud Ishall endte det 8-1 til oljegutta, men MS leverte likevel en ganske solid prestasjon. Det samme kan sies om bortekampen denne lørdagen, selv om de til slutt måtte gå av isen uten scoring, og 4-0 i bagasjen.

MS holdt vertene til kun sju skudd på mål i løpet av de første 20 minuttene, og gikk til første pause med 0-0, og hadde selv vært nærmest scoring ved Marcus Ekberg, som skjøt i tverrliggeren.

I andre periode ble det tyngere for MS, som plutselig slapp til hele 20 skudd imot, da ble det også tøffere for Ole Morten Furseth i MS-buret å holde tett.

Sju minutter og førti sekunder ut i midtperioden kom dagens første for Stavanger, signert poengkonge Dan Kissel. Ni minuter senere sto det plutselig 3-0, etter scoringer av Brady Brassart og Nolan Zajac.

Følte seg bortdømt

Det trejde målet satte sinnene i kok på Manglerud Star-benken. Målet kom nemlig etter at Stavanger-spiller Kristian Forsberg, og MS-spiller Tord Thoresen stod igjen i motsatt rundvant og krangla det Stavanger scora. Det er nå en ting, men når målscorer Nolan Zajac, som skulle bytte med Kristian Forsberg entrer isen, før Forsberg i det hele tatt var i nærheten av å komme seg på benken kokte det over for MS-keeper Ole Morten Furseth, trener Dave Livingston, og assistenttrener Ove Sundelius.

- De scorer med sju mann på banen, men dommera gjør ikke noe. Det burde aldri vært mål. Forsberg slår Tord på baksiden av leggen, Tord blir forbanna, og de blir stående og krangle på banen, så hopper Zajac utpå, som sjuendemann, og scorer, sier en opprørt Sundelius til Dagsavisen.

På tampen sørget Greg Mauldin for at kampen til slutt endte 4-0. Stavanger tok med det sin niende strake trepoenger, og topper eliteserien. MS blir stående med tre, og ramla med det ned igjen på sisteplass etter at Grüner fikk med seg ett poeng hjemme mot Narvik. Ove Sundelius var likevel godt fornøyd med det laget hans leverte i Stavanger.

- Jeg syns egentlig vi gjør en god jobb lenge og det er mye positivt lenge, men vi må jo score mål da. Vi blir litt stressa, og gjør det vanskelig for oss selv i perioder, men vi holder dem lenge. Synd vi ikke får høl på byllen, sier han.

- Prestasjonen sånn sett var aldeles strålende når du ser hva vi har å spille med. Og med dommere som ikke har Stavanger-drakt på seg så kunne det gått annerledes. Spiller vi sånn mot Lillehammer i neste kamp blir det poeng, mener Sundelius.

- Fint å se dem klare fra start etter en pinlig åpning mot Narvik hjemme i forrige runde?

- Absolutt. Vi prata litt om det. Fortsatt gjør vi det vanskelig for oss selv og setter oss selv i vanskelig posisjoner. Vi trenger ikke gjøre det vanskeligere for oss selv, avslutter Sundelius.

Grüner - Narvik: 3-4 e.f.

Så forflytter vi oss over til Grünerhallen på Oslos østside, der hjemmelaget tok imot Narvik, som torsdag tapte 3-2 borte mot MS, slik at de gule og grønne passerte Grüner på tabellen.

Grüner åpna kampen best, og Ole Daniel Setsaas ga hjemmelaget ledelsen etter halvannet minutt, men snaue fire minutter senere utlignet Connor Hurley for Narvik. Berg- og dalbanekampen var i gang.

Resultatet holdt seg riktignok til første pause, men fem minutter etter hvilen var det Marcus Nordlund og Narvik som gikk opp i føringen. Kampen mellom de to nyopprykka lagene bølget frem og tilbake, og et drøyt minutt før den andre pausen satte Kristian Kucera inn en svært viktig utligning for vertene fra «Løkka», og snaue tre minutter ut i tredje periode var jammen meg Grüner i føringen for annen gang i kampen. Målscorer Herman Sagfossen, i overtall.

Finsk festbrems

Det gikk mot tre uhyre viktige poeng for Grüner, men med drøye halvannet minutt igjen av tredje periode pådro Jesper Öhrvall seg en to minutters utvisning, som skulle vise seg å bli kostbar. Bortelagets trener Henry Acres tok time out, og valgte samtidig å ta ut egen målvakt, for å spille seks mot fire. Det skulle vise seg å gi avkastning, for med 01.05 igjen av tredje periode klinket Casper Santanen pucken i nota for Narvik.

Den finske backen Santanen var imidlertid ikke ferdig med det. Kun 43 sekunder ut i sudden death, senket 32-åringen Grüner, og sørget for at det ble to poeng til Narvik, som nå står med sju totalt, og ett poeng til Grüner, som nå er oppe på fire.

Vålerenga – Frisk Asker 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Furuset Forum: 939 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (7.35) Tobias Lindström (Martin Røymark, Mats Trygg).

2. periode: 2-0 (29.55) Lindström (Daniel Sørvik), 3-0 (37.32) Røymark (Kalle Ekelund, Andreas Stene), 3-1 (38.47) Victor Björkung (Hampus Gustafsson, Alex Lavoie).

3. periode: 3-2 (50.54) Reid Petryk (Björkung, Lavoie).

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Frisk Asker 5 x 2 min.

Stavanger – Manglerud Star 4-0 (0-0, 3-0, 1-0)

DnB Arena: 4008 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (27.40) Dan Kissel (David Morley, Nolan Zajac), 2-0 (29.10) Brady Maurice Brassart (Daniel Bøen Rokseth), 3-0 (36.08) Zajac (Markus Søberg, Patrick Ulriksen).

3. periode: 4-0 (59.12) Gregory Mauldin (Jørgen Kvål, Mathias Trettenes).

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Manglerud Star 3 x 2 min.

Grüner – Narvik 3-4 e.f. (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Grünerhallen: 191 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (1.28) Ole Setsaas (Rolf Thomas Aastad, Robin Olsen-Syversen), 1-1 (5.13) Connor Hurley (Kåre Benjamin Byrkjeland, Wade Murphy).

2. periode: 1-2 (25.05) Marcus Nordlund (Murphy, Jørgen Engstrøm), 2-2 (38.52) Kristian Kucera (Vojtech Zounek, Håvard Steen).

3. periode: 3-2 (42.51) Herman Sagfossen (Kucera, Zounek), 3-3 (58.55) Casper Santanen (Murphy, Nordlund).

Forlengning: 3-4 (60.43) Santanen (Murphy, Hurley).

Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Narvik 12 x 2 min.