Sport

Vålerenga møter Klaksvik i første kvalifiseringsrunde

VIF-damenes vei til Champions League startet i Nyon torsdag, der KI Klaksvik ble trukket ut som motstander i den første kvalifiseringsrunden som spilles i begynnelsen av november.

På grunn av andreplassen i ligaen forrige sesong, er Vålerengas damelag med i kampen om en plass i Champions League. For å komme seg inn i det gjeve selskap, må VIF-damene først vinne to kvalifiseringsrunder, som begge består av en enkelt kamp på grunn av koronapandemien.

Siden Vålerenga er seedet i sin gruppe, var det på forhånd klart at årets serieledere skulle møte enten HJK Helsinki eller KI Klaksvik. Begge lagene vant sine respektive ligaer, i henholdsvis Finland og Færøyene, forrige sesong.

Da trekningen ble unnagjort i UEFAs hovedkvarter i Nyon torsdag, var det KI Klaksvik som kom opp av bollen. Dermed blir det besøk fra Færøyene for VIFs damelag i den første kvalifiseringskampen, som blir spilt enten tirsdag 3. eller onsdag 4. november.

– Jeg må innrømme at det er huller i mitt kartotek når det kommer til færøysk kvinnefotball, men Norge spiller mot Færøyene i sin kvalifiseringsgruppe. Der er sikkert en del av spillerne med, så vi får snakke litt med landslaget og prøve å skaffe oss en så god oversikt over Klaksvik som mulig før vi møter dem, sier sportssjef Eli Landsem til Dagsavisen.

Les også: Vålerengas damelag har gull i blikket (+)

– Et tapsprosjekt å spille kvalifisering på bortebane

Skulle Vålerenga vinne den kampen, venter den andre kvalifiseringsrunden 17. eller 18. november. Vinnerne av den andre kvalifiseringsrunden går rett til 16-delsfinalen i Champions League, som forrige sesong ga de kvalifiserte lagene en garantert inntekt på 70.000 euro (765.000 kroner etter dagens kurs).

– Siden det er så mange restriksjoner er det et tapsprosjekt å spille i kvalifiseringsrundene hvis du får bortekamp. Da må du chartre et fly, og du må følge alle koronaprotokollene som finnes, så det viktigste for oss var at vi fikk hjemmekamp. Det er vi veldig fornøyde med, sier Landsem og fortsetter:

– Vi er vanskelige å slå på hjemmebane, så det er helt klart en fordel for oss. Det har vært et langsiktig mål å kunne spille Champions League, og nå må vi bare bite fra oss. Vi håper selvsagt å gå videre, og målet er naturligvis å komme seg inn i hovedturneringen for første gang, forteller Landsem.

Trekningen til den andre kvalifiseringsrunden vil bli gjennomført fredag 6. november.

Les også: Medalje betyr millionregn for VIFs herrelag – se oversikten over premiepenger i Eliteserien her (+)

Mer fra Dagsavisen