Sport

Vålerenga har sentrallinja klar

Vålerenga anno 2019 stiger fram.

KOMMENTAR

Etter 1–2 for Dynamo Kiev og 1–1 mot Rostov i to kamper der Vålerenga produserte flest sjanser, kan man lese seg til hvordan VIF vil se ut i 2019.

Det som fortsatt er ganske åpent er hvem som vil kle høyrebacken. Den mexicanske prøvespilleren Efrain Juarez har spilt godt i begge kampene og særlig mot Rostov kom hans offentlige ferdigheter godt til syne.

Med debutanten Herolind Shala foran seg fikk vi se et VIF-lag som skapte mye fra den kanten. I midtforsvaret fikk Johan Lædre Bjørdal sin debut som makker til Jonatan Tollås Nation.

Legger vi til at Mohammed Abu og Magnus Lekven spilte hele kampen på sentral midtbane og Matthías Vilhjálmsson fikk sin første scoring som spiss foran en aktiv Chidera Ejuke, har vi nevnt Vålerengs sentrallinje. Ute på venstre kant ligger Bård Finne, mens venstreback Samuel Adekugbe har tatt hånd om venstrebacken.

– Vi avklarer situasjonen til Juarez når denne samlingen i Marbella er over, melder sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Johan Lædre Bjørdal vil med sin rutine antakelig gripe midtstopperplassen umiddelbart. Han spilte første omgang mot Rostov som ligger på 7. plass i den russiske ligaen.

VIF var klart best i oppgjøret og vant sjansestatistikken 6–2. Laget presset høyt og spilte med et høyere tempo enn i de første treningskampene.

Onsdag kveld spilte de som ikke startet mot Rostov tirsdag, mot Kongsvinger og vant 2-1, mens A-laget møter estiske Nomme Kalju i den siste kampen tirsdag i neste uke.

Etter den kampen og etter at samlingen i Marbella er ferdig, vil de prøvespillerne vite mer om veien videre. Også de som nå spiller på det såkalte 2. laget. Utlån er i år mer aktuelt for disse ettersom VIF2 i år skal spille i 3. divisjon etter nedrykket i fjor. De som skal slå seg inn i Vålerengas førsteeellever bør ha en kamphverdag på et høyere nivå.

Mer fra Dagsavisen