Nyheter

Vålerenga fikk sin revansje mot Lyn

LYN - VÅLERENGA 1-2 (0-2): 18. mai stjal Lyn med seg alle poengene på Intility. Søndag fikk Vålerenga sin revansje.

Bilde 1 av 3

Grefsen stadion (Dagsavisen): Det ble et tett, og sjansefattig Oslo-derby mellom Lyn og Vålerenga på Grefsen stadion søndag formiddag. Men to scoringer i førsteomgang ved Ajara Nchout Njoya (10 minutter) og Sherida Spitse (32 minutter) var nok til å sikre VIF en 1-2-seier, og revansje for det sure nederlaget mot erkerivalen i mai.

– Det var veldig brutalt å tape sist. Det kan jeg si, forteller en nå smilende Knudsen til Dagsavisen.

Les også: Derbyet som fortsatt lever – nå på damesiden

– Alle i Lyn drømmer om å smerte Vålerenga

Denne gangen var det Lyn-trener Ole Johan Aas sin tur til å føle seg litt snytt mot naboene fra øst, etter at laget hans hadde levert en god andreomgang.

– Det er litt surt, men vi skal ha respekt for at det er sånn fotballen er. Vi var heldige på Intility 18. mai. Vi skrøt veldig av lagmoralen vår den gangen, men de skrøt nok ikke så veldig av sjanseuttellingen sin. Men det er sånn gamet er. Det er kjipt nå, for jeg syns jentene hadde fortjent å få med seg noe fra denne kampen, sier han til Dagsavisen, og legger til:

– Det er det alle i Lyn drømmer om; å gjøre noe som smerter Vålerenga. Ikke fysisk, men i hvert fall litt mentalt.

Irriterte seg over enkelt baklengsmål

VIF-trener Monica Knudsen var enig med sin kollega i at Vålerenga var bedre da de tapte i mai.

– Vi var bedre sist, det er jeg helt enig i. For kampbildet var mer overlegent i vår favør sist.

Hun irriterte seg likevel litt over at Camilla Linberg fikk stå helt umarkert i feltet og sette inn reduseringen på et innlegg fra Jenny Kristine Røsholm Olsen etter 57 minutter.

– Det var for enkelt. Men de skaper ikke så mange sjanser, selv om de har mye ball i andreomgang. Så jeg føler vi har grei kontroll, sier hun.

Nær årsbeste av Lyn

Til tross for at Lyn hadde mye ball, og styrte det meste i andreomgang slet de med å skape de helt store sjansene. Målscorer Linberg var nærmest, da hun traff tverrliggeren, sju minutter før hun fant nettmaskene. Bortsett fra det sto Vålerenga godt imot.

– Vi får jo et kampbilde i andreomgang der de legger seg litt bakpå og beskytter. Vi har spillet, og så er det som du sier, litt det der med å få til den siste «finishen». Vi bommer litt i siste pasningen, og vi har masse dødballer som ikke sitter helt.

Han var likevel godt fornøyd med det jentene hans viste mot storfavoritt Vålerenga.

– Den andreomgangen er tett opp mot årsbeste. Vålerengas rutinerte spillere må løpe imellom unge konfirmanter, og blir dritslitne. Hadde kampen vart i ti minutter til tror jeg det er vi som hadde scora, ikke de.

– Spiller vi sånn som i andreomgangen her resten av sesongen kommer vi til å ta masse poeng, legger han til.

Ni kamper på fire uker

Noe av grunnen til at Vålerenga så litt tunge ut mot slutten av kampen har Monica Knudsen en veldig naturlig forklaring på.

– De siste fire ukene har vi spilt ni kamper. Og man ser det på energien vår i andreomgang her også. Det preger oss, sier hun.

Landslagspausen som nå venter er med andre ord svært kjærkommen på Vålerenga.

– Nå er det en internasjonal pause, og det er vi også veldig glad for. Vi har åtte stykker som drar på oppdrag, og så skal vi andre trene godt og lade batteriene, og så er det klepp om to uker, det blir tøft, avslutter hun.

KAMPFAKTA

Grefsen stadion: 312 tilskuere

Mål: 0-1 Ajara Njoya (10), 0-2 Sherida Spitse (32), 1-2 Camilla Linberg (57).

Gult kort: Camilla Linberg, Trine Skjelstad Jensen, Lyn, Tina Dalgård, Vålerenga.

Dommer: Dommer: Henrikke Holm Nervik, Trygg/Lade.

Mer fra Dagsavisen