Nyheter

Ukas Oslo-femmer

Disse utmerket seg for de tre Oslo-lagene i ishockey, i uka som gikk.

Hver uke har vi tenkt til å plukke ut en femmer blant spillere i de tre Oslo-klubbene på landets øverste nivå i ishockey. Det blir en keeper, to backer og tre løpere.

Spillerne kan bli tatt ut på bakrunn av gode sportslige prestasjoner, har tatt store steg, eller rett og slett har markert seg positivt på et annet vis.

Femmeren for uke 3 er basert på følgende kamper:
Frisk Asker – Manglerud Star (2-4), Stavanger – Grüner (2-9), Manglerud Star - Storhamar (4-2), Narvik – Vålerenga (1-4), Vålerenga – Lillehammer (3-2) og Grüner – Manglerud Star (2-5).

Her er femmeren:

Ole Morten Furseth, målvakt (Manglerud Star):

Har vært Manglerud Stars førstekeeper, men også i realiteten tredjekeeper en liten periode denne sesongen, men kom inn, og spilte de siste 11 minuttene uten å slippe inn, etter at Brent Moran ble skadet i 4-2-tapet mot Frisk Asker.

Fikk muligheten fra start, og grep den mot Storhamar. Flere avgjørende redninger og en redningsprosent på 91,3, bidro sterkt til at MS nok en gang gikk seirende ut på hjemmeis mot hedmarkingene. Fulgte opp med en ny god prestasjon da MS slo Grüner 5-2 i Grünerhallen søndag. Nok en gang med flere solid innvolveringer, og en redningsprosent på 92,9.

Mads Lund, back (Grüner):

Bortsett fra litt juniorhockey i Manglerud Star har Mads Lund spilt hele karrieren i Grüner. På mange måter har han, sammen med flere av de andre Grüner-veteranene, sin livs sesong med eliteseriehockey på «løkka».

Men alle visste at det kom til å bli tøft, og det har det vist seg å bli etter hvert også. Spesielt å holde buret rent. På de to kampene Grüner spilt forrige uke ble det 4-14 i målforskjell. Da er det kanskje spesielt å ta ut en Grüner-back på rundens femmer, men Lund leverte faktisk 0 i pluss/minusstatistikken i begge kampene (Pluss= være på banen når laget scorer, minus=være på banen når laget slipper inn), og derfor føler vi det er på sin plass å gi han en liten oppmerksomhet. Rett og slett for lojaliteten, og den innsatsen og jobben som er lagt ned for å komme seg opp på eliteserienivå. Veldig moro.

Markus Bilstad Pedersen, back (Manglerud Star):

MS-keeper Ole Morten Furseth valgt å gi «banens beste» til Markus Bilstad Pedersen etter 5-2-seieren mot Grüner. Ikke nødvendigvis for den prestasjonen, men for den defensive jobben han har lagt ned hele sesongen.

Også etter kampen mot Storhamar la Furseth vekt på viktigheten av jobben som gjøres foran målet. Furseths gode kamper skyldes til dels også godt backspill, og vi velger å henge oss på sisteskansens hyllest av en solid back, som er svært viktig i dette MS-laget i mange sesonger, og som fremdeles holder et høyt nivå.

Mot Grüner plukka han opp noe så sjeldent som et målpoeng også, da han assisterte David Booth på Manglerud Stars 3-2-scoring (hans femte for sesongen, 0+5)

Gustaf Berling, løper (Vålerenga):

Har virkelig blomstra etter at han tok turen fra Manglerud til Vålerenga. Noterte seg for to nye scoringer i 4-1-seieren borte mot Narvik (ett i undertall), og ble kåret til banens beste. Fulgte deretter opp med ny scoring, pluss en assist da Vålerenga slo Lillehammer 3-2 hjemme lørdag, og ble for andre kamp på rad kåret til Vålerengas beste spiller.

Han har nå scoret like mange mål (5) på sju kamper for Vålerenga, som han gjorde på 22 kamper i den gule og grønne MS-drakta.

Berling, som faktisk satt på tribunen i de siste kampene for Manglerud Star før han ble solgt, står nå med ti poeng (5+5) på sju kamper for Vålerenga.

Joachim Engebråten Hermansen, center (Manglerud Star):

Det har vært en trå sesong for både Hermansen og Manglerud Star, men nå ser ut til å ha løsna litt for både klubb og kaptein. Scora sitt første mål på tre måneder, da han reduserte på tampen mot Frisk Asker. Deretter fulgte opp med tre assist mot Storhamar, og én mot Grüner. I de to siste kampene har han også gått ut med +1.

Før forrige uke starta hadde han kun en scoring, og tre assist på 30 kamper. Nå står han med 2+7 på 33 kamper. Selv peker han på at Manglerud Stars nye amerikanere kan ha hjulpet med å ta av litt av presset av skuldrene til flere av de sentrale norske spillerne i klubben, hvilket han igjen tror kan ha vært utslagsgivende for at det nå løsner litt på poengfronten for flere av dem. Som eksempel kan vi nevne Steffen Ratejczak, som spiller i samme rekke som Hermansen. Han leverte scoring både mot Storhamar og Grüner.

Leo Halmrast, løper (Vålerenga):

16 år gamle Leo Halmrast har hatt en fantastisk uke i VIF-trøya. Torsdag scoret han sitt første A-lagsmål i 4-1-seiren borte mot Narvik, og to dager senere var han igjen påskrudd, da VIF tok imot Lillehammer i Furuset Forum. En våken Halmrast gjorde en meget god jobb, og vant pucken i offensiv sone, hvilket førte til at Lindström kunne servere Gustaf Berling på blank kasse, og svensken sørget for 2-1 tidlig i andre periode. Med det var også 16-åringens første assist i A-lagstrøya til Vålerenga et faktum.

Unggutten ligger ikke akkurat på latsida heller. Klokka 12, dagen etter Vålerenga slo Lillehammer, var han på plass i DnB Arena i Stavanger, og scoret to mål for Vålerengas U21-lag. Det var imidlertid ikke nok til seier, da Stavanger allerede hadde scoret 5, og det ble 2-5-tap for VIFs juniorer. Likevel - en mektig uke fra unge Halmrast.

Mer fra Dagsavisen