Tottenham rotet bort poeng mot bunnlaget

Tottenham fortsetter å slite. Lørdag ble det bare 1-1 hjemme mot tabelljumbo Watford i Premier League.

Abdoulaye Doucoure sendte gjestene i ledelsen allerede etter seks minutter. Dele Alli utlignet like før slutt, men Tottenham tapte likevel ytterligere terreng til topplagene. Forrige sesongs mesterligafinalist ligger på sjuendeplass med tolv poeng på ni kamper.

Presset blir neppe mindre på manager Mauricio Pochettino etter lørdagens forestilling.

Etter en tung sesongstart, med 0-3-tap borte mot Brighton forrige serierunde, trengte Tottenham en opptur. Den kom altså ikke.

Marerittstart

Etter seks minutter kom det nemlig nok en kalddusj. Watford la inn fra høyre, og Abdoulaye Doucoure satte inn 1-0.

Tottenham løftet seg noe utover i omgangen, men slet med å skape de store sjansene. Gjestene kunne fort ha fått et straffespark da Gerard Deulofeu gikk i bakken etter en duell med Jan Vertonghen, men dommeren lot spillet gå.

Etter pause var det flere store sjanser. Innbytter Son Heung-min traff tverrliggeren, og i den andre enden var Roberto Pereyra nære for gjestene like etter.

Tottenham styrte mye av spillet, og fem minutter før slutt kom utligningen. Dele Alli satte inn 1-1 fra skrått hold etter rot i Watford-forsvaret. Dommeren tok i bruk videodømming for å se om Alli brukte armen før målet, men scoringen ble stående.

Chelsea-seier

Chelsea sikret sin tredje strake seier i Premier League da de slo Newcastle 1-0 hjemme på Stamford Bridge. Hjemmesupporterne måtte vente lenge på den forløsende scoringen.

73 minutter var spilt da Callum Hudson-Odoi fant venstreback Marcos Alonso. Spanjolen banket inn ledermålet.

I den «norske duellen» mellom Bournemouth og Norwich endte det 0-0. Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich, mens Joshua King kom inn etter 62 minutter.

Poengdeling så det også ut til å bli i Birmingham, men fem minutter på overtid avgjorde Aston Ville til 2-1 hjemme mot Brighton. Hjemmelaget havnet bakpå da Adam Webster stanget gjestene i ledelsen etter 21 minutter, men vertene utlignet da Jack Grealish skled inn 1-1 på overtid i den første omgangen. Like før hadde Brighton blitt redusert til ti spillere da Aaron Mooy ble utvist.

Fem minutter på overtid dukket Matt Targett opp og avgjorde for Villa, som dermed tok sesongens tredje seier.

Leicester snudde og vant

Leicester har skumle hensikter om å blande seg inn høyt på tabellen denne sesongen. Lørdag startet det tungt. Chris Wood sendte Burnley i ledelsen etter en snau halvtime, men scoringer av Jamie Vardy og Youri Tielemans sørget for tre poeng for vertene.

Wolverhampton sjokkerte da de slo Manchester City borte forrige serierunde. Lørdag måtte de ta til takke med ett poeng hjemme mot Southampton. Danny Ings sendte gjestene i føringen, mens Raúl Jiménez utlignet for ulvene på straffespark.

Tidligere på dagen tok Everton en etterlengtet seier hjemme mot West Ham. Liverpool-laget vant 2-0 etter scoringer av Bernard og Gylfi Sigurdsson. Begge var av det vakre slaget. Brasilianeren scoret etter en nydelig soloprestasjon før pause. Innbytter Sigurdsson la på til 2-0 med et langskudd.

City tilbake med seier

Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

Pep Guardiolas menn gikk på en skikkelig skrell da de tapte 0-2 hjemme mot Wolverhampton for to uker siden. Lørdag var de tilbake i godt gammelt slag. Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for tre poeng til gjestene.

Med seieren i London legger den regjerende mesteren press på Liverpool som møter Manchester United på Old Trafford lørdag. City er fem poeng bak serielederen.

To raske scoringer

Det var gjestene som styrte det aller meste fra start. De måtte likevel vente 39 minutter før det løsnet. Et flott innlegg fant Jesus innenfor 16-meteren. Brasilianeren headet inn 1-0 via stolpen.

To minutter senere sto det 2-0. Det etter et praktfullt angrep som kulminerte med en nydelig pasning fra Raheem Sterling til David Silva. Spanjolen banket til mellom beina på Crystal Palace-keeperen.

En fullt fortjent ledelse etter en omgang gjestene fra Manchester hadde dominert.

Gode muligheter

Den andre omgangen skulle bli fartsfylt. Sterling var nære åtte minutter ut i omgangen. Engelskmannen dro seg fri innenfor 16-meteren til Palace, men avslutningen med venstrefoten gikk like utenfor.

Cirka 20 minutter var Jesus farlig frampå. Han fikk skyte fra god posisjon, men en mesterlig redning av Wayne Hennessey forhindret 0-3.

Crystal Palace løftet seg utover i omgangen, og kvarteret før slutt var innbytter Christian Benteke uhyre nære å redusere med sitt første touch på ballen. Spissen headet og City-keeperen slo ballen i tverrliggeren.

Det skjedde mye etter hvert på Selhurst Park. Like etter hjemmelagets sjanse var gjestene bare et skrekkelig Jesus-valg unna 3-0. Brasilianeren kunne spille De Bruyne på åpent mål, men valgte å skyte fra skrå vinkel istedenfor.

Belgieren skulle få en stor sjanse like etterpå. De Bruyne kom til heading, men avslutningen gikk i stolpen.

Vertene fikk en mulighet på tampen til å skape litt spenning, men verken Zaha eller Benteke klarte å få ballen i mål.

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 9. runde:

Aston Villa – Brighton 2-1 (1-1)

41.826 tilskuere

Mål: 0-1 Adam Webster (20), 1-1 Jack Grealish (45), 2-1 Matt Targett (90).

Dommer: David Coote.

Gult kort: Conor Hourihane (19), Tyrone Mings (87), Aston Villa, Aaron Mooy (30), Martín Montoya (53), Brighton.

Rødt kort: Aaron Mooy (35, to gule), Brighton.

Aston Villa (4-3-3): Tom Heaton – Frédéric Guilbert, Björn Engels, Tyrone Mings, Matt Targett – John McGinn, Marvelous Nakamba, Conor Hourihane (Mahmoud Hassan fra 63.) – Anwar El Ghazi (Douglas Luiz fra 76.), Wesley (Wesley Moraes Ferreira Da Silva) (Keinan Davis fra 76.), Jack Grealish.

Brighton (4-4-2): Mathew Ryan – Martín Montoya (Shane Duffy fra 70.), Lewis Dunk, Adam Webster, Dan Burn – Pascal Gross, Dale Stephens, Davy Pröpper, Aaron Mooy – Neal Maupay (Steven Alzate fra 81.), Aaron-Anthony Connolly (Solly March fra 46.).

Bournemouth – Norwich 0-0

Dommer: Lee Mason.

Gult kort: Jamal Lewis (30), Kenny McLean (68), Teemu Pukki (86), Norwich, Adam Smith (70), Bournemouth.

Bournemouth (4-4-2): Aaron Ramsdale – Adam Smith, Steve Cook, Nathan Aké, Diego Rico – Harry Wilson (Arnaut Groeneveld fra 69.), Lewis Cook, Philip Billing, Ryan Fraser – Callum Wilson, Dom Solanke (Joshua King fra 63.).

Norwich (4-2-3-1): Tim Krul – Maximillian James Aarons, Ibrahim Amadou, Ben Godfrey (Tom Trybull fra 49.), Jamal Lewis – Kenny McLean, Alexander Tettey – Emi Buendia, Moritz Leitner (Dennis Srbeny fra 89.), Todd Cantwell (Onel Hernández fra 80.) – Teemu Pukki.

Chelsea – Newcastle 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Marcos Alonso (73).

Dommer: Andre Marriner.

Gult kort: Marcos Alonso (23), Fikayo Tomori (45), Chelsea, Ciaran Clark (43), Newcastle.

Chelsea (4-2-3-1): Kepa Arrizabalaga – César Azpilicueta, Fikayo Tomori, Kurt Zouma, Marcos Alonso – Jorginho, Ross Barkley (Mateo Kovacic fra 43.) – Willian, Mason Mount (Christian Pulisic fra 65.), Callum Hudson-Odoi (Reece James fra 90.) – Tammy Abraham.

Newcastle (5-4-1): Martin Dúbravka – DeAndre Yedlin, Fabian Schär, Jamaal Lascelles, Ciaran Clark, Jetro Willems – Miguel Almirón (Andy Carroll fra 70.), Matthew Longstaff, Sean Longstaff, Allan Saint-Maximin (Dwight Gayle fra 85.) – Joelinton (Christian Atsu fra 83.).

Crystal Palace – Manchester C. 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Gabriel Jesus (39), 0-2 David Silva (41).

Dommer: Anthony Taylor.

Gult kort: Luka Milivojevic (13), Crystal Palace, Raheem Sterling (46), Manchester C..

Crystal Palace (4-3-3): Wayne Hennessey – Joel Ward, Gary Cahill, James Tomkins (Scott Dann fra 84.), Patrick van Aanholt – Cheikhou Kouyaté, Luka Milivojevic (Christian Benteke fra 76.), James McArthur – Wilfried Zaha, Jordan Ayew, Jeff Schlupp (Andros Townsend fra 55.).

Manchester C. (4-3-3): Ederson – João Cancelo, Rodrigo Hernandez, Fernandinho, Benjamin Mendy – Kevin De Bruyne (Phil Foden fra 90.), Ilkay Gündogan, David Silva (John Stones fra 79.) – Bernardo Silva, Gabriel Jesus, Raheem Sterling.

Everton – West Ham 2-0 (1-0)

39.263 tilskuere

Mål: 1-0 Bernard (17), 2-0 Gylfi Sigurdsson (90).

Dommer: Paul Tierney.

Gult kort: Tom Davies (45), André Gomes (90), Everton, Declan Rice (70), Issa Diop (79), West Ham.

Everton (4-2-3-1): Jordan Pickford – Djibril Sidibé, Michael Keane, Yerry Mina (Mason Holgate fra 90.), Lucas Digne – André Gomes, Tom Davies – Theo Walcott (Moise Kean fra 85.), Alex Iwobi (Gylfi Sigurdsson fra 87.), Bernard – Richarlison.

West Ham (4-5-1): Roberto (Roberto Jiménez) – Ryan Fredericks, Issa Diop, Angelo Ogbonna, Arthur Masuaku – Pablo Fornals (Jack Wilshere fra 63.), Mark Noble (Albian Ajeti fra 73.), Declan Rice, Manuel Lanzini, Felipe Anderson (Andrej Jarmolenko fra 46.) – Sébastien Haller.

Leicester – Burnley 2-1 (1-1)

32.105 tilskuere

Mål: 0-1 Chris Wood (26), 1-1 Jamie Vardy (45), 2-1 Youri Tielemans (74).

Dommer: Jonathan Moss.

Gult kort: Jeff Hendrick (2), Chris Wood (63), Matthew Lowton (90), Burnley.

Leicester (4-4-1-1): Kasper Schmeichel – Ricardo Pereira, Jonny Evans, Çaglar Söyüncü, Ben Chilwell – Harvey Barnes (Wes Morgan fra 79.), Youri Tielemans, Wilfred Ndidi, James Maddison (Dennis Praet fra 73.) – Ayoze (Demarai Gray fra 67.) – Jamie Vardy.

Burnley (4-4-2): Nick Pope – Matthew Lowton, James Tarkowski, Ben Mee, Erik Pieters – Robbie Brady (Aaron Lennon fra 66.), Jeff Hendrick, Ashley Westwood, Dwight McNeil – Chris Wood, Jay Rodriguez (Matej Vydra fra 83.).

Tottenham – Watford 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Abdoulaye Doucouré (6), 1-1 Dele Alli (86).

Dommer: Chris Kavanagh.

Gult kort: Davinson Sanchez (13), Moussa Sissoko (77), Danny Rose (89), Dele Alli (90), Tottenham, Roberto Pereyra (84), Kiko (88), José Holebas (90), Watford.

Tottenham (3-6-1): Paulo Gazzaniga – Toby Alderweireld, Davinson Sanchez (Heung-Min Son fra 46.), Jan Vertonghen – Serge Aurier, Harry Winks (Tanguy Ndombele fra 71.), Dele Alli, Moussa Sissoko, Lucas Moura (Érik Lamela fra 63.), Danny Rose – Harry Kane.

Watford (3-5-2): Ben Foster – Craig Cathcart, Craig Dawson, Christian Kabasele – Darryl Janmaat (Kiko fra 71.), Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah, Abdoulaye Doucouré, José Holebas – Roberto Pereyra (Will Hughes fra 84.), Danny Welbeck (Gerard Deulofeu fra 4.).

Wolverhampton – Southampton 1-1 (0-0)

30.915 tilskuere

Mål: 0-1 Danny Ings (53), 1-1 Raúl Jiménez (str. 61).

Dommer: Peter Bankes.

Gult kort: Yann Valery (10), Nathan Redmond (90), Southampton, Raúl Jiménez (29), Conor Coady (45), Jesús Vallejo (68), Wolverhampton.

Wolverhampton (3-5-2): Rui Patrício – Willy Boly, Conor Coady, Ryan Bennett (Jesús Vallejo fra 18.) – Adama, Leander Dendoncker, João Moutinho, Rúben Neves (Matt Doherty fra 46.), Jonny – Raúl Jiménez, Patrick Cutrone (Diogo Jota fra 63.).

Southampton (3-5-2): Angus Gunn – Jan Bednarek, Jannik Vestergaard, Maya Yoshida – Yann Valery (Sofiane Boufal fra 76.), Pierre-Emile Højbjerg, Oriol Romeu (Kevin Danso fra 82.), James Ward-Prowse, Ryan Bertrand – Nathan Redmond, Danny Ings.

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 12. runde:

Barnsley – Swansea 1-1 (0-0)

Mål: 0-1 André Ayew (67), 1-1 Alex Mowatt (70).

12.424 tilskuere.

Blackburn – Huddersfield 2-2 (2-1)

Mål: 0-1 Karlan Ahearne-Grant (str. 13), 1-1 Lewis Holtby (20), 2-1 Bradley Dack (33), 2-2 Juninho Bacuna (63).

13.761 tilskuere.

Brentford – Millwall 3-2 (0-1)

Mål: 0-1 Tom Bradshaw (45), 0-2 Jed Wallace (str. 55), 1-2 Joshua Da Silva (84), 2-2 Bryan Mbeumo (88), 3-2 Ollie Watkins (90).

10.886 tilskuere.

Charlton – Derby 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Macauley Bonne (6), 2-0 Naby Sarr (48), 3-0 Conor Gallagher (67).

19.408 tilskuere.

Hull – Queens P.R. 2-3 (1-1)

Mål: 1-0 Jarrod Bowen (29), 1-1 Ryan Manning (44), 1-2 Eberechi Eze (str. 78), 1-3 Eze (str. 88), 2-3 Josh Magennis (90).

10.285 tilskuere.

Leeds – Birmingham 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Kalvin Phillips (65).

35.731 tilskuere.

Luton – Bristol C. 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Pelly Ruddock Mpanzu (56), 2-0 Harry Cornick (62), 3-0 Ashley Williams (selvmål 90).