OL i Tokyo

Svensk kollaps ga tap: Spania til semifinale i OL med 34-33

Sverige ledet 29-25, men sprakk mot Spania i OL-kvartfinalen i håndball for menn. Det ble tap 33-34 for laget til nordmannen Glenn Solberg.

Spanjolene snudde kampen de siste ti minuttene. Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas spilte strålende i sluttfasen. Sverige bommet også på to straffekast i perioden da spanjolene fikk et grep om hendelsene.

Dersom Norge slår Danmark senere tirsdag, vil det bli spansk motstand i semifinalen.

Sverige spilte intelligent og hadde grepet i store deler kampen mot et spansk lag med en snittalder blant utespillerne på nær 34 år. Likevel slo det rutinerte Spania-mannskapet tilbake og avgjorde.

I januar spilte svenskene seg til VM-finale der det ble tap mot Danmark. Det var Solbergs første mesterskap som trener for laget.