OL i Tokyo

Nye endringer i roing – ingen konkurranser tirsdag

Dårlig værvarsel for de neste dagene har ført til nye endringer i roprogrammet for OL. Det får betydning for alle de tre norske båtene.

Alle tirsdagens øvelser er flyttet til onsdag eller torsdag. Det fører til flere forskyvninger i programmet, slik at noen øvelser flyttes fra onsdag til torsdag, noen fra torsdag til fredag.

Are Strandli og Kristoffer Brun må vente til onsdag med å ro semifinale i dobbeltsculler lettvekt, mens Kjetil Borchs semifinale i singlesculler skyves fra onsdag til torsdag.

Den norske dobbeltfireren som søndag mislyktes i sin jakt på A-finale må vente til onsdag med å ro B-finalen, som egentlig var oppsatt tirsdag.

– Vi er forberedt på alt. I Rio var det også mye forskyvninger, men vi har en plan for de neste dagene. Kan vi ikke fullføre den på vann, har vi både sykler og romaskin der vi bor. Vi skal kunne løse dette fint, sier landslagstrener Johan Flodin til NTB om endringene og hva det medfører for roerne.

Det internasjonale roforbundet melder på Twitter at endringene i programmet er gjort med tanke på å gjøre minst mulig endringer i det opprinnelige programmet for A-finaler.

Mer fra Dagsavisen