To Finne-straffer og to Buduson-mål sørget for poengdeling i ampert lokaloppgjør

(Vålerenga 2 – Skeid 2-2) Bård Finne brukte bare tre minutter på å score igjen på Intility, men avsluttet også omgangen med å lage Skeid-straffe. Det var ett av Johnny Per Budusons to mål for dagen, som sørget for uavgjort.

Bilde 1 av 2

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Bård Finne ble den store helten da han kom inn 26 minutter før slutt, og snudde A-lagets kamp mot Sandefjord med sine to mål. VIF-helten spilte også fra start for rekruttlaget dagen etter, og brukte ikke lang tid på å markere seg på nytt. Knappe tre minutter hadde gått da Finne fikk ballen bare noen meter inne på Skeids banehalvdel.

Bergenseren krummet nakken og kjørte slalom gjennom det som var av Skeid-forsvarere, før han ble lagt i bakken inne i Skeids 16-meter. Dommer Marius Bye pekte resolutt på straffemerket, og Finne gikk selv fram til straffemerket og ekspederte straffen trygt i mål.

Skeid kunne fort utlignet bare minutter senere, da et innlegg in i VIF-boksen plutselig falt rett ned i beina på Simen Hestnes. Etter en hodeduell som endte uavgjort like foran, var Skeid-spilleren nemlig helt alene, men skuddet gikk rett på VIF-keeper Kjetil Haug som var kjapt nede og reddet.

– Det er moro å ha Bård med på laget. Han gjorde et veldig godt innhopp i går for A-laget, da han scoret to mål og gjør sine saker bra for oss i dag også, sier rekruttrener Tommy Berntsen til Dagsavisen.

Finne nær ny dobbel

For å avrunde ti sjanserike åpningsminutter chippet Finne ballen elegant over Skeid-forsvaret, og inn til en Marcus Melchior som hadde gått på et fint løp i bakrom. Dessverre for unggutten klarte han aldri å få skikkelig kontroll på pasningen, slik at Skeid-forsvaret kom seg inn og fikk blokkert.

De ti neste minuttene var ikke like mye av et fyrverkeri, men Vålerenga var påpasselige med å gi Bård Finne ballen så ofte som mulig. Litt over halvveis i omgangen holdt Finne på ballen, før han slapp den til en overlappende Oskar Aron Oppsahl som la et særdeles skummelt innlegg inn i boksen mellom keeper og forsvar. Dessverre for Vålerenga og Oppsahl luktet ikke Seedy Jatta den lunta, slik at ballen seilet gjennom hele boksen og ut til innkast.

Ti minutter før pause kombinerte Finne og Melchior igjen, som førte til en brukbar skuddmulighet for sistnevnte. Det skuddet ble blokkert ut til corner, og Jacob Blixt Flatens innlegg falt ned til Finne på bakerste stolpe. Bare en god redning fra Skeid-keeper Idar Lysby Nordgård hindret ny Finne-scoring.

Stopper Skaret ga VIF tilbake ledelsen

Finne startet omgangen med å skaffe Vålerenga straffe, og målscoreren avsluttet også omgangen med å skaffe Skeid straffe. Dommer Bye mente Finne var for hardhendt i en duell inne i feltet etter en corner, og pekte på straffemerket for andre gang i omgangen. Selv om straffesparket så litt hardt idømt ut, brydde ikke Johnny Per Budoson seg noe om det. Skeid-spissen fintet keeper Kjetil Haug ned, og satte ballen høyt midt i mål og utlignet til 1-1.

– Jeg så straffen på video i pausen, og det er litt kontakt der, men Skeid-spilleren hjelper veldig til med å sleppe begge beina sine og faller enkelt. Jeg synes det var en veldig tynn straffe, men vi gir dommeren en mulighet til å blåse, og hadde vi ikke gjort det ville det heller ikke blitt straffespark, sier Berntsen.

Det var også omgangens siste spark på ballen, og i pausen byttet rekruttrener Tommy Berntsen ut Finne med Yasir Abdiqadir Sa'Ad. Det skulle likevel bare gå fem minutter av den andre omgangen før VIF-rekruttene tok ledelsen på ny. Denne gang var det Deyver Vega som skaffet hjemmelaget corner, og den påfølgende corneren ble stusset mot mål av Odin Thiago Holm. Rett foran keeper forlenget Brage Skaret ballen i mål.

Skeid hevet seg etter baklengsmålet, og både Daniel Braathen og Simen Hestnes ropte forgjeves på dommer for dagens tredje straffespark. Uten at noen av dem hadde en spesielt god grunn til å gjøre det. Like over timen spilt skulle defintivt utlignet ha kommet, da David Hickson Gyedu kom seg fri i bakrommet og fant Henning Tønsberg Andresen helt alene i VIF-boksen.

– Vi har som sagt et veldig ungt lag, der Bård, Vega og Amin står for rutinen. Når vi tar av de to første, og Amin blir utvist blir det litt juniortakter på oss. Da blir vi litt lette, men det er veldig fin matching for gutta, forteller Berntsen.

Fortvilet etter «tidenes bom»

Skeid-spilleren skulle bare bredside inn utligningen, men ballen skled av foten og gikk utenfor fra fem-seks meters hold. En utrolig sjanse for midtbanespilleren, som banket fortvilt i kunstgresset etterpå.

De rødkledde gjestene fra Nordre Åsen tok etter hvert over mer og mer av banespillet, og presset på for nok en utligning. Den kom drøye kvarteret før slutt, da Johnny Per Budoson ble tomålsscorer. Skeid-spissen mottok et strøkent innlegg og styrte ballen videre i motsatt hjørnet, utagbart for VIF-keeper Kjetil Haug. En meget god prestasjon fra Buduson.

Tre minutter senere trodde Skeid-spissen at han hadde fullført hattricket, da han bredsidet inn sitt tredje mål for dagen. Sekunder senere kom imidlertid flagget for offside, til Buduson og Skeids store fortvilelse. Fem minutter før slutt ble det så meget ampert på banen, da Vålerenga-spillerne var veldig frustrerte over Skeid-spiller Taofeek Ajibade Ismaheel oppførsel.

VIF-benken i harnisk da Nouri ble utvist

Det endte til slutt med gult kort både til Ishmaheel, men også til VIFs Amin Nouri. Det var veteranbackens andre gule for kvelden, og dermed ble Nouri utvist. Noe som førte til store protester både fra han selv, og førte også til at Vålerenga-benken fikk gult kort. Trener Tommy Berntsen sparket mot benken i sinne, og publikum på tribunen var alt annet enn fornøyde.

– Akkurat hva som skjedde i forbindelse med det gule kortet så jeg ikke, men det er klart at Amin er litt sein i den ene taklingen der som fører til at Skeid-spilleren blir liggende. Hva som skjedde i de tumultene etterpå der fikk jeg ikke helt med meg, men det hyles og skrikes på kort fra Skeid-spillerne hele tiden. De var interesserte i å fremprovosere noe, og han som ble skadet spratt jo plutselig opp igjen etter ett minutt eller to og løper rett i ansiktet på Amin, og synes jo det er litt merkelig oppførsel, sier Berntsen.

Seks minutter ble så lagt til, og med én mann mer var det Skeid som presset på for seiersmålet. Det var det imidlertid ingen av lagene som fant, og dermed ebbet det som etter hvert utviklet seg til å bli et nokså ampert lokaloppgjør ut i poengdeling og 2-2 på Intility Arena søndag.

– På slutten handlet det bare om å holde unna. Vi er et ungt lag, og gutta kjemper som løver. I første omgang gjør vi det ganske bra, mens vi i den andre omgangen blir litt baktunge. Vi får ikke flyttet spillet vårt opp nok ganger, og da ha Skeid de fleste sjansene. Såpass ærlig skal jeg være, men jeg synes vi kjemper godt og fortjener det ene poenget, sier Berntsen.

PostNord-ligaen, avd. 1 – runde 7

Vålerenga 2 – Skeid 2-2 (1-1)

Intility Arena, 172 tilskuere

Mål: 1-0 Bård Finne (4.), 1-1 Johnny Per Buduson (45.), 2-1 Brage Skaret (50.), 2-2 Johnny Per Buduson (74.)

Vålerenga (4-3-3): Christian Kjetil Haug – Amin Nouri, Brage Skaret, Fredrik Holmé, Oskar Aron Oppsahl – Marcus Melchior, Odin Thiago Holm, Jacob Blixt Flaten – Deyver Antonio Vega Alvarez (Mathias Øfsti Bråten fra 60.), Seedy Jatta, Bård Finne (Yasir Abdiqadir Sa'Ad fra 46.).

Skeid (4-3-3): Idar Nordby Lysgård – Mats Andersen (David Hickson Gyedu fra 60.), Keivan Ghaedamini, Fredrik Tobias Berglie, Marius Brinck Rygel (Matarr Njie Kah fra 70.) – Simen Hestnes, Hassan Mohamed Yusuf, Henning Tønsberg Andresen – Johnny Per Buduson, Taofeek Ajibade Ismaheel (Vital Curtis Kaba fra 87.), Daniel Braathen.

Gule kort: Marcus Melchior, Bård Finne, Amin Nouri, Vålerenga. Simon Hestnes, Taofeek Ajibade Ismaheel Skeid.

Rødt kort: Amin Nouri, Vålerenga.

Dommer: Marius Bye, Aurskog-Høland

2. divisjon, avdeling 1 søndag:

Brattvåg - Kjelsås 1-1, Kvik Halden - Hødd 2-1, Fredrikstad - Senja 5-0, Moss - Tromsdalen 1-1, VIF2 - Skeid 2-2, Florø - Eidsvold Turn 6-1.