Superbytte reddet LSK-seieren

Går mot dramatisk nedrykksstrid på tampen av sesongen.

Erling Knudtzon hadde vært på banen i bare ti sekunder da han sikret tre uhyre viktige poeng for nedrykkstruede LSK mot Brann søndag. Kanarifuglene vant 2-1.

Knudtzon, som har vært skadd i oppkjøringen til Brann-kampen, ble byttet inn foran et hjørnespark fem minutter før full tid. Corneren endte på hodet til 27-åringen, som skallet inn seiersmålet.

Seieren betyr at LSK klatret opp på kvalifiseringsplass i eliteserien. Stabæk falt under streken, men kan gå forbi Lillestrøm på ny med seier over Vålerenga senere søndag.

Brann er fortsatt på sølvplass i eliteserien, men har fått Odd opp på siden av seg på 45 poeng.

Kontringssterke LSK

Lillestrøm var friske innledningsvis på Brann stadion. Hjemmelaget hadde riktignok ballen mye, men mannskapet til Arne Erlandsen utnyttet de kontringsmulighetene som kom og var giftig.

Etter 21 minutters spill kunne kaptein Frode Kippe fort ha pirket inn kampens første mål, men den svake avslutningen fra bare en håndfull meters hold gikk rett på Brann-keeper Piotr Leciejewski.

I annen halvdel av åpningsomgangen fortsatt Brann å ha ballen mye, men mål var det kanarifuglene som gjorde etter en halvtimes spill. Da sendte Bassel Jradi ballen hardt mot bakerste stolpe, der nigerianske Ifeanyi Matthew nærmest løp gjestene i ledelsen.

Samme mann kom til en god mulighet da han satte fart gjennom Brann-forsvaret på en kontring mot slutten av omgangen. Nigerianeren valgte å skyte fra forholdsvis langt hold, og keeper Leciejewski fikk slått ballen unna.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Slo tilbake

Foran de siste 45 minuttene sendte Brann veteranen Erik Huseklepp på banen i håp om å få mer fart i spillet. Det ga raskt resultater.

Azar Karadas fikk sjansen fra start søndag og var mannen bak utligningen til 1-1. Ti minutter var spilt av annen omgang da Huseklepps innlegg ble stusset videre i lengste hjørne av Karadas.

Etter utligningen fortsatte et forvandlet Brann-lag å jage et seiersmål. Lillestrøm var samtidig ikke helt ufarlig på kontringer. Sheriff Sinyan traff godt seks minutter før full tid, men keeper Leciejewski avverget baklengs med en feberredning.

I stedet var det innbytter Knudtzon som ble dagens mann for kanarifuglene. (NTB)

FOTBALL: ELITESERIEN MENN

Brann – Lillestrøm 1 - 2
Molde – Sogndal 0 - 0
Odd – Haugesund 2 - 1
Start – Tromsø 2 - 1