Sport

Stabæks byggverk

Stabæk mistet et helt lag. Så begynte Bob Bradley å bygge et nytt. De har dominert alle kampene til nå.

Stabæk sløste med sjansene mot Haugesund, gikk i strupen på Odd i Skien, men fikk ikke seieren sin før i går kveld mot Viking. Den var like fortjent som den var etterlengtet. Og gjør at Bob Bradley framstår som kanskje ligaens største trenernavn.

Ville til Bradley

Gårsdagens matchvinner, Stabæks åttende amerikaner, Cole Grossman, er et eksempel på det.

– Ja, jeg hadde ikke vært i denne ligaen uten Bob Bradley. Jeg har alltid ønsket å spille under ham. Han er den mest dedikerte treneren jeg har møtt, sier Grossman, som ble hentet fra Real Salt Lake i januar.

På det tidspunktet visste ikke Bradley hva slags lag han kunne sette sammen.

Etter de tre første kampene i Tippeligaen har ikke Stabæk vært underlegne i noen av dem.

Detaljer

Cole Grossman avgjorde gårsdagens tunge duell tre minutter før slutt. Etter at vi hadde sett Stabæk-avslutninger i hytt og pine gjennom en hel kamp, fikk Grossman endelig tid til å sikte og konsentrert styre inn seiersgoalen med en skruball inn i hjørnet.

– Dette trengte vi etter å ha levert gode prestasjoner i de to første kampene, sa amerikaneren.

– Hva gjør Stabæk så gode etter så kort tid sammen?

– Vi har en trener som terper detaljer hele tida. I denne kampen gjorde vi det meste rett uten å score mål, sier Grossman.

Sløseri

Det siste har han rett i. Stabæks FN-mannskap leverer gode prestasjoner, men både Yassine El Ghanassy, som leverte kveldens dribleraid, og Adama Diomande manglet det siste i avslutningene. Men før de kom dit, gjorde de veldig mye bra.

Magne Hoseth kom inn for Viking og tok på seg skylda for baklengsmålet.

Bob Bradley, Stabæk

Mer fra Dagsavisen