Vintersport

Klæbo tilbake på langrennslandslaget - er enig om to år på laget

Johannes Høsflot Klæbo (27) gjør comeback på langrennslandslaget etter ett års fravær.

Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på Skeikampen fredag ettermiddag.

Klæbo blir en del av landslaget de to neste sesongene. Det innbefatter både VM i Trondheim og OL i Italia.

– Dette har vært planen hele veien. Det blir ikke så store forandringer slik det har vært. Det er nå det gjelder, sa Klæbo på sin egen hytte på Skeikampen.

For Norges Skiforbund var dette viktig. Partene har snakket godt sammen i de siste månedene.

– Dette er en stor dag, og det er stort for Ski-Norge. Det er utrolig riktig og viktig. Det er her Johannes hører hjemme, sa daglig leder Cathrine Instebø i Norges Skiforbund.

Instebø sier at de hadde særlig gode samtaler under NM på Beitostølen i februar. Hun betonte den både den sportslige og kommersielle betydningen som dette vil ha.

Klæbo roser samarbeidet fram til at partene ble enige.

– Jeg synes at vi har løst dette veldig bra siden vi begynte å snakke sammen, sa Klæbo.

Gikk ut

27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for Norge i verdenscupen.

Nå blir Klæbo igjen en del av langrennslandslagets sprintsatsing under ledelse av landslagstrener Arild Monsen.

Sist gang Klæbo var en del av landslaget, hadde han nokså frie tøyler for hva han skulle delta i. Blant annet var han på flere høydeopphold i egen regi.

– Målet er å kjempe helt oppe der. Det var en bra sesong sist. Prioritet en er å gjøre jobben riktig. Det er ikke slik at det gir meg ekstra motivasjon og ikke være på lag, sa Klæbo.

Han håper at det blir mindre utenomsportslig styr med denne avgjørelsen.

– Jeg føler at vi står helt annerledes enn vi gjorde for ett år siden. Det er selvsagt viktig at vi fikk en avklaring og lande ting så tidlig som mulig. Jeg håper at det skal være minst mulig utenomsportslige ting å ta hensyn til når vi starter 1. mai. Vi går inn i en viktig sesong fram mot VM på hjemmebane i Trondheim neste år, sa 27-åringen.

Høyde

Slik ligger det an til å bli denne gangen også. Klæbo har signalisert at han kommer til å fortsette med et nokså intensivt høyderegime.

Johannes Høsflot Klæbo slo igjennom som seniorløper i sesongen 2016/17. Den sesongen vant han sprintverdenscupen. I 2017 ble han tatt ut på landslaget før første gang. Den gang var det på allroundlaget.

27-åringen fra Byåsen i Trondheim er Norges største langrennsnavn. Han har fem OL-gull, ni VM-gull og fire sammenlagtseirer i verdenscupen.

Reidar Sollie: Kulturen ble avslørt og sjefen straffet

Mer fra Dagsavisen