Vintersport

Haugan stoppet norsk seierstørke med sin første verdenscupseier: – Følt på presset

Timon Haugan (27) forsvarte ledelsen og vant verdenscupavslutningen i slalåm i Saalbach. Seieren var sesongens første for norsk herrealpint.

Oppdalingen avsluttet strålende da han kjørte inn til sin første enkeltseier i verdenscupen. Han slo Østerrikes hjemmehåp Manuel Feller med 40 hundredels sekund.

Haugan ledet med kun to hundredeler på siste mellomtid, men fikk opp farten og økte avstanden inn mot mål.

– Dette betyr noe helt enormt. Alle som kjører her, jobber akkurat like hardt som meg. Det føles helt sinnssykt. Jeg har tenkt mye på den seieren og når den skulle komme, sa Haugan til NRK etter triumfen.

Takket kompisene

I ren eufori kom Alexander Steen Olsen og Atle Lie McGrath løpende ut i målområdet for å hylle dagens vinner. En tårevåt Haugan ble løftet opp og båret på skuldrene deres.

– Jeg er så takknemlig for å ha gode lagkamerater. Uten dem hadde jeg ikke stått her. Vår suksess er på grunn av at vi har hverandre, sa Haugan.

Seieren kom etter at Haugan for første gang hadde ledet en første omgang i verdenscupen. Forspranget da var på 15 hundredeler til tyskeren Linus Strasser.

Fra før hadde Haugan tre 2.-plasser som individuelle toppresultater i verdenscupen. Alle tok han i slalåm.

Les også: Stjernesund tok sin første pallplass i verdenscupfinalen: – Superhappy

Forløsende

Bragden reddet norsk herrealpint i siste liten. Den gjorde at Norge unngår å gå en hel verdenscupsesong uten seier. En slik uønsket rekke har man ikke hatt siden 1987/88.

– Jeg har tenkt veldig mye på at vi ikke hadde en eneste seier, og jeg har følt litt på presset at det kanskje var min oppgave å dra den i land i siste renn, sa Haugan.

Henrik Kristoffersen ble nummer sju etter å ha blitt slått med 1,07 sekunder, mens Steen Olsen klatret fra 21.- til 11.-plass.

En hekt sendte McGrath tidlig ut av finaleløypa. Han var på 11.-plass etter første omgang.

Les også: Søndagens direkte TV-sport. Birkebeinerrennet ett døgn forsinket

Mer fra Dagsavisen