Vintersport

Odermatt kjørte ut – enorm seiersrekke i storslalåm brutt i verdenscupfinalen

Marco Odermatt feilet da han prøvde å gå en hel sesong ubeseiret i storslalåm. Han forsvant ut av løypa tidlig i finaleomgangen.

Sveitseren ledet klart da han mistet kontrollen på skiene i en sving og kjørte ut. Dermed klarte han ikke å forlenge rekken til 13 triumfer da storslalåmsesongen ble rundet av i østerrikske Saalbach lørdag.

I stedet var det lagkameraten Loïc Meillard som vant. Han slo Joan Verdu fra Andorra med 71 hundredels sekund.

Henrik Kristoffersen ble beste nordmann i verdenscupfinalen. Han klatret fra 9.- til 5.-plass og endte 1,28 sekunder bak vinnertiden.

Smårusk og en hånd i porten ga Alexander Steen Olsen full brems i finaleomgangen. Kjelsås-gutten falt fra 3.- til 9.-plass.

Det var store avstander etter første omgang. Odermatt var 40 hundredeler foran Meillard, mens det var 1,49 sekunder ned til Steen Olsen.

Forholdene og lyset i traseen endret seg brått etter kun noen få løpere.

– Det er jo forhold i dag som gjør at det er fordel å starte først. Det var litt vanskelig å få like høy hastighet som Odermatt og Loïc, sa Steen Olsen til NRK etter første omgang.

Det er kun 23 mann som fikk delta i lørdagens verdenscupfinale i Østerrike.

De norske herrealpinistene har fortsatt til gode å vinne i verdenscupen i vinter. Norge risikerer å gå en seiersløs sesong for første gang siden 1987/88.

Les også: Mikaela Shiffrin vant i skadecomebacket – svakt av de norske alpinistene

Mer fra Dagsavisen