Vintersport

Tandrevold tapte spurten om 3.-plassen på fellesstarten i Kollen

Det ble ingen jubeldag for de norske skiskytterkvinnene på hjemmebane i Holmenkollen. Ingrid Landmark Tandrevold endte på den sure 4.-plassen på fellesstarten.

Sveitsiske Lena Häcki-Gross vant foran franske Julia Simon og franske Lou Jeanmonnot.

De norske skiskytterkvinnene fikk en tung start på fellesstarten da både Juni Arnekleiv, Ingrid Landmark Tandrevold, Maren Kirkeeide og Ida Lien røk på en bom hver, mens Karoline Knotten og Marit Ishol Skogan måtte bruke tre ekstraskudd.

– Det var rett og slett dårlig skyting. Jeg lurer på om Tandrevold hadde trøbbel med baksikte, for hun lå kjempelenge og skøyt en grov bom. Det er sjeldent at vi ser det, kommenterte Ola Lunde på NRK.

Arnekleiv og Tandrevold røk på nok en bom på den andre skytingen, mens Lien skøyt fullt hus. Det var likevel førstnevnte som lå best an, 21 sekunder bak ledende Amy Baserga fra Sveits.

Spurt

Arnekleiv fulgte opp med én bom på den første stående skytingen, mens Tandrevold kjempet seg tilbake i kampen om en topplassering med fullt hus.

– Dette blir veldig spennende. Jeg er veldig spent på hvordan de skal disponere denne runden, kommenterte Marte Olsbu Røiseland på NRK.

Dessverre for de norske kvinnene røk de på én bom hver på siste stående, men håpet om en pallplass var imidlertid ikke over.

Det ble til slutt en spurt om 3.-plassen mellom italienske Lisa Vittozzi, Tandrevold og Jeanmonnot, hvor franskmannen gikk av med seieren.

Les også: Lørdagens direkte TV-sport: Fellesstart i skiskyting i Kollen

God ledelse

Arnekleiv ble til slutt nummer seks, mens Lien endte helt nede på 21.-plass. Kirkeeide og Knotten fulgte som nummer 24 og 26, og Skogan avsluttet som nummer 30.

Fredag slo Tandrevold knallhardt tilbake etter et skuffende skiskytter-VM da hun vant normaldistansen i Holmenkollen.

Det gjenstår fem individuelle renn i verdenscupen. Før lørdagens Kollen-renn toppet Tandrevold verdenscupen sammenlagt med 84 poeng ned til franske Justine Braisaz-Bouchet.

Lørdag endte franskmannen som nummer elleve og har dermed mange poeng å ta igjen om å hun skal snyte Tandrevold for sammenlagtseieren.

Les også: Tandrevolds første Kollen-seier: Avkobling og gul trøye var medisinen hun trengte

Mer fra Dagsavisen