Vintersport

Johaug om VM-deltakelse neste år: – Jeg vil og håper å være der

Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim.

Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin Skimarathon i Sveits. Der stiller hun i et renn søndag.

– Jeg vil og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år.

– Jeg vet at ingen vil være fornøyd om jeg blir nummer fire, og alle vil at jeg skal ta gull. Det er også mitt mål, men hvis jeg skal delta i Trondheim, må jeg kvalifisere meg og vite hvilke løp jeg skal gå for å klare det. Jeg skal ikke gå en hel verdenscupsesong, legger hun til.

35-åringen la opp som langrennsløper på toppnivå etter 2021/22-sesongen. Siden har hun jobbet som ekspert for NRK.

VG omtalte saken først.

Reidar Sollie: Therese Johaug – en god kriseløsning

Mer fra Dagsavisen