Vintersport

Klæbo og Skistad står over fredagens NM-sprint

Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke til start på fredagens sprint i NM på Beitostølen. Det bekrefter arrangementsansvarlig Erik Husby i Norges Skiforbund.

Det fremgår av startlistene til fredagens renn som ble offentliggjort torsdag ettermiddag. Adresseavisen omtalte Klæbos avbud først.

Langrennsstjernen var påmeldt sprinten, men har siden meldt seg av rennet. Klæbo forblir imidlertid påmeldt til lørdagens fellesstart med skibytte og søndagens stafett.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med Klæbo-leiren torsdag, uten å få svar.

Tre landslagsløpere på start

Klæbo ville vært kjempefavoritt til å vinne fredagens sprint på Beitostølen. En av hans normalt tøffest rivaler i formel 1-øvelsen, Erik Valnes, står over hele NM-helga. Det ble kjent onsdag.

En annen sterk sprinter, Håvard Solås Taugbøl, har slitt med omgangssyke og er heller ikke aktuell.

På herresiden kommer kun tre landslagsløpere til start på sprinten: Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar og Even Northug. På torsdagens 10 kilometer i fri teknikk var ingen av landslagsløperne på herresiden med.

Masseforfallet blant landets fremste løpere har avstedkommet skarp kritikk fra flere hold.

«NM har gått ut på dato», skrev TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad i en kronikk torsdag.

«Før eller senere slutter nemlig folk å bry seg om NM om ikke de beste løperne er på start. Da blir det som NM i skiskyting, som strengt tatt ingen bryr seg om, ei heller de aktive», het det også der.

Skistad ikke med

Fredagens NM-sprint går også uten det største norske trekkplasteret på kvinnesiden. Kristine Stavås Skistad stiller heller ikke, viser startlistene.

Av landslagsløpere er Ane Appelkvist Stenseth, Julie Myhre og Lotta Udnes Weng på plass.

På torsdagens 10 kilometer var Marte Skaanes og Helene Marie Fossesholm de to eneste landslagsløperne som stilte til start.

I fravær av flere av de store stjernene kan det dermed også fredag komme medaljeoverraskelser på Beitostølen. Torsdag overrasket Kjelsås-løper Sofie Nordsveen Hustad og Førde-løper Gjøran Tefre stort med hvert sitt NM-gull.

Les også: Masseforfall i langrenns-NM

Mer fra Dagsavisen