Vintersport

«Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst

Fredagens og lørdagens NM-konkurranser i kombinert på Lillehammer og Beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter.

Norges Skiforbunds arrangementssjef Terje Lund bekrefter beslutningen om å avlyse til NTB onsdag kveld.

– På grunn av usikkerhet med værmeldingen i Lillehammer, avlyser vi allerede nå. Det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. Dermed blir også lørdagens langrennsdel på Beitostølen avlyst, sier han.

Kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av NM-konkurransene for menn og kvinner i Lysgårdsbakken fredag ettermiddag. Da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen.

I tillegg er det også ventet til dels sterk vind i OL-anlegget.

– Veldig synd, men ikke noe å gjøre med. Været styrer vi ikke. Håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB.

Dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg.

Med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak sliter alle hver på sin kant.

– Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege Anders Storhaug Heen.

Riiber står over NM på grunn av utfordringer med sin skulder. Han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt.

Les også: Flere langrennsstjerner står over NM – også markante forfall i kombinert

Mer fra Dagsavisen