Vintersport

Riiber debuterte med monsterhopp i skiflygingsbakken i Vikersund

Kombinertstjernen Jarl Magnus Riiber landet på formidable 240 meter da han gjorde karrierens første skiflygingshopp i Vikersund torsdag.

Oppdatert med at Riibers lengde er korrigert til 240 meter, kl. 18.12

Riiber var med blant de utvalgte da arrangøren av helgens Raw Air-avslutning for spesialhopperne testet mammutbakken i Modum torsdag.

I den aller første omgangen var Jarl Magnus Riiber i helt egen klasse med et fantomhopp på 240 meter. Kombinertstjernen var svært dyp i landingen.

Nest lengst var Hurdal-hopper Pål-Håkon Bjørtomt med 218,5 meter. Hjemmehopper Sølve Jokerud Strand fulgte deretter med 216 meter. Strand hopper for Vikersund.Riiber testet skiflyging for aller første gang torsdag ettermiddag.

Superform

Riiber testet skiflyging for aller første gang torsdag ettermiddag.

– Jeg har null erfaring, så det blir rett og slett spennende. Jeg grugleder meg. Det er ikke bare-bare å gå og hoppe i den største hoppbakken i verden når man aldri har gjort det før, sa Riiber til NTB i forbindelse med verdenscuprennene i Holmenkollen sist helg.

25-åringen har vært i fantomform i hoppbakken siden han gjorde konkurransecomeback etter sykdom under VM i Planica. Der gjorde han rent bord med fire gull.

I VM landet Riiber på 147 meter i storbakken i Planica og slo den gamle bakkerekorden med fem meter.

– Det er veldig fint å kunne være med på skiflyging i den formen jeg har nå, varslet Riiber i helgen.

Kvinnene fredag

Det skulle etter planen ha vært hoppet tre testomganger i Vikersund torsdag ettermiddag, men etter kun ti hoppere i omgang nummer to måtte juryen avbryte.

Da hadde vinden tatt seg kraftig opp og snøen begynt å lave ned. Det er meldt en god del snø i Vikersund natt til fredag og i formiddagstimene fredag.

Skiflyging kan bli en del av kombinertverdenscupen neste sesong. Riiber stiller som prøvehopper i Vikersund for å sikre seg verdifull erfaring.

Fredag kommer Raw Air-sirkuset til Modum. Da skal Maren Lundby & co. hoppe tre treningsomganger foran det som blir tidenes første skiflygingsrenn for kvinner. Konkurransen går søndag.

De mannlige spesialhopperne skal hoppe kvalifisering fredag kveld.

Mer fra Dagsavisen