Ski

Jansrud på pallen i super-G på Kvitfjell

Kjetil Jansrud klarte ikke å forbedre sin gode seiersstatistikk på Kvitfjell. 33-åringen kom på 2.-plass og måtte på ny se seg slått av Dominik Paris.

Jansrud sto med fire seire i de fem siste super-G-rennene på Kvitfjell, men klarte ikke å vinne søndag.

Igjen måtte 33-åringen se seg slått av Dominik Paris. Jansrud kjørte bra og så lenge ut til å få revansje for lørdagens skuffelse, men en liten justering mot slutten gjorde at nordmannen tikket inn 43 hundredeler bak Paris. Beat Feuz fra Sveits ble nummer tre.

Italieneren tok VM-gull i disiplinen i Åre da Norge skuffet stort. Han vant også lørdagens utforrenn da Jansrud ble Norges beste med en 8.-plass.

Selv om det ikke ble seier, kan Jansrud glede seg over å ha vært på pallen i samtlige super-G-renn han har deltatt i siden 2012 på Kvitfjell.

– Jeg tror jeg kjørte et bra løp, men er litt skuffet over avslutningen. Men en pallplass i Kvitfjell er veldig, veldig bra. Jeg ville gjerne ha denne seieren, men jeg var skuddhold. På pallen med feil er bra. «I’m back», sa Jansrud til NRK.

Kilde på 6.-plass

Kampen om verdenscuptittelen i super-G var svært jevn før søndagens renn. Aleksander Aamodt Kilde lå ni poeng bak ledende Vincent Kriechmayr, men bæringen fikk det tungt og ble hengende noe bakpå på Kvitfjell.

20-åringen kom i mål 93 hundredeler bak rennvinner Paris og måtte ta til takke med 6.-plass.

– Sånn er det. Jeg har stagnert litt i det siste, så det var greit å komme i mål og vite at noen partier var okay. Jeg vet at jeg kan kjempe om iallfall pallplass, men samtidig så er det et resultat man kan ta med seg, men jeg vil jo selvfølgelig kjempe om seier, sa Kilde til NTB.

Sejerstad falt

Adrian Smiseth Sejersted falt relativt tidlig i et hopp. 24-åringen landet i løssnøen og holdt seg noe til hånden, men det så ut til å gå greit med bæringen.

Rasmus Windingstad slet tidlig i rennet, og bedre ble det ikke da 25-åringen holdt på å falle. Han klarte likevel å holde seg på beina, men det kun en 25.-plass for Windingstad.

Søndagens seier gjør at Paris har fått en luke på 44 ned til Kriechmayr i kampen om sammenlagtseieren i super-G-klassen i verdenscupen før siste renn i klassen i Andorra 14. mars.

Kilde er Norges beste på sammenlagtlista i super-G med en tredjeplass. Han har 63 poeng opp til Paris, mens Jansrud følger på poenget bak Kilde. (NTB)

Mer fra Dagsavisen