Sport

Skeids sjansesløseri: - Vi skaper mest i alle kamper

Simen Hestnes fikk satt inn den viktige scoringen for Skeid og fikk siden se sitt lag angripe fra alle kanter. Laget ønsker å dominere alle kamper.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Skeid har skapt flest sjanser i alle kampene sine i år, men gikk likevel på ettmålstap mot Kvik Halden og Fredrikstad. Mot Eidsvold Turn (som var uten poengtap på bortebane) ble balansen gjenopprettet lørdag. Men 2-0 seieren ble altfor liten.

– Vi er veldig fornøyd med det spillemessige i sesonginnledningen, men vi må sørge for bedre uttelling, sier Simen Hestnes til Dagsavisen etter en kamp der hjemmelaget dominerte fra start til slutt, men der publikum etterhert ble opptatt av hvor mange sjanser det var mulig å misbruke.

Les også: Skeid skapte femten målsjanser

Juniortida i VIF

Tafoeek Ismaheel og David Hickson kan gruble på hvordan de klarte å gå målløse ut av denne kampen. Vi mistet neste oversikten over alle sjanser de kom til.

Hestnes, som var gutte- og juniorspiller i Vålerenga før han dro til USA på studier, er blitt Skeids nye dynamo på midtbanen.

– Det er ikke så ofte jeg scorer, det blir en avveining av hvor mye jeg skal gå offensivt kontra den dype rollen jeg har i laget, sier han.

Men når motsanderen legger seg så lavt som Eidsvold Turn gjorde, er det nesten uunngåeig ikke å involvere seg også i avslutninger.

Da Eidsvold Turn en sjelden gang kom i angrep, viste Skeid hvilke kvaliteter de har på kontringer. Og da er Hestnes ofte sentral. Spilleren, som opprinnelig er fra Ski, ble kåret til Skeids (og dermed banens) beste av supporterne. Dermed kan han unne seg en betydelig biff fra en av klubbens sponsorer.

Innbytterne leverte

Trener Gard Holme var fornøyd med det han fikk se, og for ham er fokuset at laget skaper sjanser og får til mye offensivt. Men også han er optatt av større uttelling.

– Vi skaper mye og vi har en bred stall som dekker opp for dem som er ute. Så får vi skjerpe treninger på avslutninger, sier han.

Midtstopper Hayder Rasmi er en storvokst midtstopper som gjorde en god jobb i Mats Andersens skadefravær. Og på høyrebacken leverte Matarr Kah solid. Daniel Braaten måtte stå etter det røde kortet mot FFK.

KFUM-spiss David Tavakoli var på plass og gratulerte spillerne med seieren. Nå venter to bortekamper mot Hødd og Vålerenga2.

- Vi vil styre alle kampene og vi har vel klart det til nå. Dette er et mosomt Skeid-lag å spille på, avslutter Simen Hestnes.

2. divisjon menn lørdag, 5. runde: 

Fløya – Kvik Halden 0-6, Skeid – Eidsvold Turn 2-0, Florø – Alta 1-2, Fredrikstad – Kjelsås 3-2, Senja – Hødd 1-0.

Spilles søndag: Brattvåg – Moss, Vålerenga 2.-lag – Tromsdalen.

Mer fra Dagsavisen