Sjansesløseri kostet MS - tapte for Stjernen.

Manglerud Star virker solide defensivt, men offensivt mangler spilleren som skal score målene. Det ble veldig synlig mot Stjernen søndag.

• Det ble fysisk utover i denne matchen, og Stjernen klarte også å finne veien til målet. Det var den store forskjellen på lagene. MS skaper de største sjansene, men uten å få uttelling. Stjernen tar ikke akkurat godt vare på sine muligheter heller, men hakket bedre enn vertene, og vinner i så måte fortjent. Men en helt jevn kamp mellom de to lagene. Godt for Stjernen etter en litt ydmykende opplevelse på torsdag. MS ned på jorda igjen etter den gode kampen mot VIF. Viser seg dog gode defensivt. Men her må de få på plass en målscorer. Får MS det, ser det plutselig veldig mye bedre ut.
    Takk for du fulte Dagsavisens liveblogg fra Manglerudhallen. Vi er tilbake igjen på torsdag. Da møter MS Vålerenga på ny.
  • Der er kampen ferdig. Stjernen vinner 1-3.
  • Mathias Trygg med en siste mulighet. Drar seg inn på mål, men får ikke pucken i garnet.
  • MS har tatt keeperen. Fem mot fem spill, og MS får en ny god mulighet. Öhrvall spiller inn til Steffen Thoresen som står på blank kasse han også, men denne gangen blir det ingen avslutning i det hele tatt.
  • 1-3! Mikalsen setter inn nummer tre for Stjernen like etter at Svendsen har gått i dusjen. MS får da ikke ut en femte spiller. 4.17 igjen av utvisninga og 1.03 igjen av kampen.
  • MS må med andre ord avslutte kampen med en mann utvist. Fem minutters utvisning.
  • Nøkleby Svendsen setter først inn en hard takling på Rønnild, deretter moser han Heier i vantet. Sistnevnte blir liggende, og Svendsen blir sendt i dusjen.
  • 2.24 igjen. Ny dropp i Stjernens sone.
  • MS fortsetter å sløse med sjansene. Nilsen spiller pucken oppe fra blå ned på mållinja motsatt. Der står Boroczky som på førsteberøringen slår pucken inn til Mathias Trygg, som på HELT tom kasse klarer å sette pucken utenfor. Flott spill - uforståelig bom.
  • Fem minutter igjen av tredje periode. 1.08 igjen av overtallet til MS. Dropp i Stjernens sone.
  • Utvisning til Stjernen! For mange spillere på isen med 20 sekunder igjen av eget overtall.
  • Nok en gang innleder MS undertallet med å gå i angrep. Joachim Engebråten Hermansen har nok en gang med seg lillebror Lunde Hermansen. Nå forsøker han pasningen, som blir litt lang, men Lunde Hermansen rekker den såvidt, men får bare pirka den i retning mål.
  • Utvisning til MS! Kjetil Martinsen får to minutte for en slashing på Rønnild, og prater i tillegg på seg to minutter personlig straff. Med 7.34 igjen var det fort det siste vi så av Martinsen i aften.
  • Kjempesjanse for MS! Pontus Finstad alene med Hanneborg. I stor fart legger Finstad pucken over på backhand, og er egentlig forbi Hanneborg, men setter pucken i stolpen - og ut. Godt gjort av Finstad, som i dag også er en av MS sine klart beste.
  • Svendsen rett ut av boksen og setter inn en voksen takling på Hermansson. Stjernen ender imidlertid opp med pucken og angriper. Skuddet fra blålinja går via Svendsen og setter Furseth helt ut av spill, men pucken stryker stolpen og går utenfor. Nær 1-3!
  • Stjernen surrer det til i midtsonen og Steffen Thoresen får testa skuddet. Blokkering og offensiv dropp er han nok godt fornøyd med. 12 sekunder igjen av Stjernens overtall.
  • MS fortsetter å angripe i undertall, og gjør det bra. Steffen Ratejczak finner Pontis Finstad foran målet. Finstad må strekke seg litt, og setter pucken så vidt utenfor målet.
  • Utvisning til MS! Didrik Nøkleby Svendsen må gå og sette seg for interference på Hanneborg.
  • Litt før overtallet til Stjernen måtte Lars Haugen på benken til MS finne frem teipen og teipe et løst reklameskilt rett ved spillerboksen til MS. Nå er det tre svarte teipbiter der som holder det sammen. Sjarmerende på sitt vis. Landslagskeeperen har kanskje en fremtidig banemann i seg. Løsningsorientert og kjapp var han i hvert fall.
  • 1-2! Med 1.22 igjen av Tord Thoresens fire minutter finner Hermansson veien til nettmaskene etter pasning fra David Hallström. Før dette var det nærmeste Stjernen hadde vært et litt slapt håndleddskudd fra Niskakangas fra blålinja. MS slipper i hvert fall mer undertall. Fem mot fem nå, men 1-2 på måltavla.
  • Livingston bruker unge Hallgren i undertallet nå. Går fint så langt.
  • Utvisning til MS! Tord Thoresen får 2+2 etter en høy kølle i ansiktet til Medhus som forlater isen mens han holder seg til ansiktet blødende.
  • Medhus og Nøkleby Svendsen i munter passiar over isen etter en icing.
  • Spillerne har ankommet kamparenaen og er klare for den tredje perioden.
  • Andre periode er over. Ett mål til hvert av lagene - scoret av Ponomarenko og Håkon Nilsen. Fortsatt veldig jevnt, men om jeg ga MS den første periode 10-9, så gikk denne runden til Stjernen med 10-8. MS bedre med mot slutten av perioden. Pontus Finstad ser stadig frisk ut, Steffen Ratejczak har fått satt inn noen taklinger, men savner å se litt mer av Steffen Thoresen, og forsåvidt Nøkleby Svendsen. Mulig sarpingen har gjort ordentlig MS-gutt av seg på rekordtid, for han så mye mer tent ut mot Vålerenga, der han ga ut flere knallhardre taklinger.  Overraskende nok roligere mot Stjernen her i kveld.
    For øvrig en ganske fin hockeykamp, som fremdeles mangler litt presisjon foran mål. Får vi det i den tredje perioden blir det moro. Heng med videre!
  • Svakt overtall av MS. Får ikke skapt noe som helst, og er knapt inne i Stjernens sone. Fem mot fem nå. 41 sekunder igjen av 2. periode.
  • Utvisning til Stjernen! Rønnild får to minutter for en takling på Jesper Öhrvall. Tre minutter og fem sekunder igjen av 2- periode.
  • 1-1! For et skudd av Håkon Nilsen - jøye meg! Får en pasning fra høyre over til Nilsen på venstre, som på med et slagskudd på direkten blåser pucken opp i nærmeste kryss. Pent.
  • Kjempemulighet for Mats Trygg. Får stå helt alene mellom droppunktene og fyre av et slagskudd, men Hanneborg er rolig og fin, og redder forsøket. Godt keeperspill, og litt for svak avslutning av eldste Trygg.
  • Utvisning til Stjernen! Med fire sekunder igjen av overtallspillet pådrar Medhus seg en tominutter for å trippe Steffen Thoresen.
  • Buskoven får en god mulighet når Furseth muligens blir litt hindra. Mye nett å skyte på, men Furseth får kasta seg over og redder pucken, muligens med innsiden av blokkhansken. Han bli i hvert fall liggende i etterkant, og dommer blåser. 52 sekunder igjen av overtallet for Stjernen.
  • Overtall for Stjernen! Kjetil Martinsen går og setter seg for slashing etter en bedre MS-periode. Skapt flere situasjoner som nesten har ført fra. Finstad, som scoret to mot VIF på torsdag, ser også ut til å ha våkna.
  • Heier får stå helt alene fra samme posisjon som Ponomarenko scoret fra, men selv med god tid feier Heier pucken langt over mål.
  • MS setter pucken i mål ved Mats Trygg, men målet annuleres imiddelbart. Mathias Trygg vinner pucken nede i venstre rundtvant, spiller rundt til Jesper Öhrvall som legger den opp til Mats Trygg, som setter pucken i åpent mål ettersom en MS-spiller ligger over Hanneborg, og målet er tomt.
  • Stjernen ble ikke så mye bedre av å få spille med en mann mer i to minutter. Til gjengjeld så de veldig bra ut i fem mot fem-spillet like før. Helt greit overtall, men uten noen større sjanser. MS fulltallige nå.
  • Utvisning til MS! Emil Frøshaug får to minutter for roughing.
  • Stjernen fortsetter å kjøre. Buskoven lader børsa fra blå. Et godt skudd som Furseth såvidt får skuldra på. Like etter er Mikalsen frampå. To ganger, men stopper av Furseth begge gangene. Stjernen har likevel festa et godt tak på starten av andre periode.
  • 0-1! Heier spiller en puck tversover, men mottaket er dårlig, og pucken sklir til Mats Trygg, som prøver å slå pucken ut av sonen, men treffer Ponomarenko som også får med seg pucken. Fra litt skrått hold ute til høyre, limer han pucken opp i motsatt kryss. Godt gjort.
  • Vi er i gang!
  • Nærmer seg dropp i andre periode. Begge lag er på isen.
  • Første periode er over og stillingen er 0-0. Begge lag har skapt noen gode muligheter, MS med de største og fleste, men begge lag sliter med avslutningene som har vært alt for dårlige! Forutenom det er det en god kamp mellom de to lagene. Ganske fysisk har det også vært.
  • Mats Aleksander Henriksen gjengjelder taklinga og sender Ponomarenko i rundtvantet bak egen keeper. Ikke like hardt som Ponomarenko sin på Retejczak, men bra trykk i denne også.
  • MS har flere muligheter til å få pucken ut, men slurver og Stjernen ligger på. Medby får den beste muligheten i den sekvensen. Skuddmulighet fra fem meter nesten rett foran Furseth, men avslutter svakt langs isen, nesten midt på.
  • MS utvisning! Seks mann på isen. Like før hadde vertene nok en god mulighet. Mats Trygg skyter, og returen er centimetere fra å legge seg på bladet til Pontus Finstad som ville hatt åpent mål.
  • En ordentlig brikke fra Pnomarenko på Steffen Ratejczak på Stjernens blålinje.
  • MS er fulltallige. Stjernen fikk til nada.
  • Vel ... Det er MS med en mann mindre som skaper farligheter. To ganger kommer de to mot én. På den første får Ratejczak muligheten på en pasning. På den neste er det Engebråten Hermansen og Lunde Hermansen som kommer. Storebror Engebråten Hermansen velger å ikke passe, og skuddet blir reddet av Hanneborg.
  • Utvisning MS! Tord Thoresen får to minutter for slashing. 7.16 igjen av 1. periode.
  • Med litt under ti minutter av første periode får Mikalsen stå helt alene foran målet til Furseth. Avslutningen styres imidlertid til side for mål.
  • Det må være lov å si at det er noe vakkert, og veldig riktig med Mathias Trygg og Mats Trygg sammen i den gule og grønne drakta.
  • Stjernen fulltallige!
  • MS får over ett helt minutt sammenhengende i offensiv sone, med en mann mer. Får avgårde en del skumle skudd, men Hanneborg er med.
  • Utivisng Stjernen! Fem på isen varte ikke lenge. Holberg med ny utvisning. Kommer etter et godt MS-angrep der Mathias Trygg spiller Tord Thoresen, som får skutt fra god posisjon like foran Hanneborg. Utvisningen kommer i kampen om returen.
  • MS med et ålreit forsøk like før Stjernen ble fulltallige. Skudd fra Lunde Hermansen som Boroczky forsøler å styre, men det blir for lite forandring på pucken, som går rett på Hanneborg.
  • MS småfarlige, men Stjernen holder stand med 33 sekunder igjen i undertallet.
  • Utvisning til Stjernen! Holberg setter seg for tripping.
  • Spilt i fire minutter. Jevn åpning, men Stjernen har vært farligst. Satt skikkelig trykk på MS det siste minuttet. Først Hermansson som kommer alene, men skyter rett på Furseth. Deretter er det Niskakangas som får en en god mulighet, men heller ikke skuddet hans blir godt nok. Blir en retur som ligger foran MS-målet lenge. MS får pucken vekk til slutt.
  • Jørgen Hanneborg vokter Stjernen-målet. Hos MS står Ole Morten Furseth.
  • Da er lagene kommet på banen, og vi er klare til å starte kampen. På tida i dag.
  • Hællemåne, det er hockey i garasjen. Manglerud Star tar imot Stjernen. Manglerud Star spilte sin første treningskamp mot Vålerenga på torsdag. Den vant de til slutt 3-2 etter straffeslag. Stjernen har allerde spilt to. De åpnet med seier 3-0 borte mot Comet før de fikk det tøft mot Frisk Asker på torsdag. Der endte det til slutt 1-6.
    Manglerud Star har fått tilbake Tord Thoresen, som ikke var med mot VIF, mens Peter Andersen fremdeles ikke er med.
    Stjernens mye omtalte importspillere spilte ikke mot Frisk på torsdag, og er heller ikke med til Oslo i kveld. Stjernen ser nok likevel for seg at dette er en kamp der det skal bli jevnere på måltavla, men Manglerud Star viste glimrende form mot VIF. Rett og slett den beste treningskampen jeg har sett av MS. Det vil si den beste på 15 år - minst.