Fotball

Seks av tolv mulige poeng for Grorud: – Vi har utvikla oss enormt

Da kruttrøyken la seg på Gjemselund sto Grorud igjen med sine første poeng på bortebane i førstedivisjon. Grorud tok med seg alle poengene i en tøff batalje.

Sju gule kort, haugevis av frispark, og mange tøffe dueller var kampbildet kort oppsummert på Gjemselund mandag kveld. Men det ble kun scoret ett mål, og det var Grorud. Oscar Aga fulgte opp det mye omtalte straffesparket mot Sogndal, med å lime ballen i det samme krysset en gang til, i det 70. minutt.

– Det er solid. Det er klasse. Straffesparket oppsummerer egentlig spillegruppa. De er unge og uredde, og fulle av kvalitet, sier Eirik Kjønø til Dagsavisen etter kampen.

Saken fortsetter under bildet

Groruds trenerteam jubler etter kampslutt.

Groruds trenerteam jubler etter kampslutt. Foto: Haakon Thon

Les også: KFUM byttet to spillere etter hodeskader

Fantastisk start

Med seieren over Kongsvinger følger de opp den fine 3-1-seieren mot Sogndal, og sikret seg samtidig sine tre første bortepoeng i 1. divisjon. Grorud har fått en enorm start på sesongen.

Seks av tolv poeng er isolert sett godt. Ser man på mostanden er det enda mer imponerende. Lillestrøm hjemme, Ranheim borte, Sogndal hjemme og Kongsvinger borte.

– Vi var forberedt på at vi kunne stå med null, og vi visste at vi kunne ta poeng, men vi hadde fire av de tøffeste, sier Kjønø.

Han var naturligvis strålende fornøyd. Men i det store bildet er han mest fornøyd med utviklinga klubben viser. Først og fremst har de vist en enorm evne til å lære av sine feil.

Mot Lillestrøm leverte de en solid defensiv kamp, men tapte til slutt 1-0. Mot Ranheim borte leverte de god offensiv fotball, men tapte til slutt 5-3. Mot Sogndal i forrige runde klarte de å sy sammen begge deler, og tok sine første poeng i 1. divisjon, med 3-1 på hjemmebane. Mot Kongsvinger viste de at det ikke er var noe blaff.

– Vi har utvikla oss enormt de siste ukene. Ser du på treningskampene mot Strømmen og Vålerenga før det, og så ser du hvordan vi prestere nå. Den utviklinga her er utrolig bra. Måten å spille fotball på er så moderne og pent, og nå begynner det å bli solid defensivt også, sa en opprømt Kjønø.

Saken fortsetter under bildet

###

Her skaffer Martin Høyland straffesparket som sikret Grorud tre poeng på Gjemselund søndag. 

Les også: Lørenskog-saken: Moren til de to barna siktet for drap

Unge og modige

Det offensive og defensive begynner å sitte, og Kjønø syns også at laget begynner å bli modigere.

– Vi er modige når vi leder. Det var problemet mot Ranheim. Da var vi veldig modige og gode i førsteomgang, og så blir vi litt feige i annen omgang. Så lærer vi av det, og spiller to kamper; 0-0 lenge her, så tar vi ledelsen og håndterer det bra. Mot Sogndal leder vi, og det blir 1-1. Men så er vi modige etterpå, sier Kjønø.

At Kjønøs unge mannskap kan ta med seg en trepoenger i en så voksen fotballkamp, som søndagens affære på Gjemselund ble er han selvsagt også fornøyd med. Det virket faktisk som om Kjønøs unge menn klarte å holde hodet kaldest, og ble minst påvirket av dommerens, til tider, noe merkelige avgjørelser - begge veier.

– Vi visste at de måtte vinne, og hadde press på seg, vi visste at de kom til å syte på dommeren. Vi skulle la de gjøre det, og ikke bli med på det. Jeg syns vi til tider blir revet litt med. Men jeg syns vi er modne og voksne i spillet. Vi kan ikke bare spille pent. Vi er ikke bare pentspillende. Vi må også krige, vi må også løpe, og vi må også være kyniske, sier sjefen.

Det syns han de klarte i mandagens kamp.

– Det er solid, og nok en gang fortjent. Jeg er imponert og glad for det vi har prestert i de fire første kampene, sier han.

- Hvor stolt er du nå?

– Jeg må innrømme at jeg er stolt over det vi presterer, jeg er stolt over spillerne utpå banen her, jeg er stolt over angrepsspillet som er ekstremt bra. Men vi må fortsette. Vi må fortsette å utvikle oss, avslutter Grorud-sjefen før han løp i garderoben for å feire.

Samtidig snakket hjemmefansen om hvilke lag de måtte forberede seg på i 2. divisjon, og vurderte å heise flagget på halv stang. Undertegnede tror søndagens verter ikke kommer til å se tilbake på dette resultatet som spesielt svakt ved sesongslutt.

Fortsetter Grorud utviklinga vil dette laget nå langt.

Les også: Dette er republikanerne som vil stoppe sin egen president

Mer fra Dagsavisen