Sport

Planen som kan gi gull

Trener Roy Johansen mener «alt» må klaffe hvis Vålerenga skal ta gull. Men spillerne tror 2018/2019 kan bli sesongen der VIF går hele veien.

VIF ble femmer i grunnspillet i fjor, deretter ble det exit i kvartfinalen i sluttspillet. Denne sesongen tror flere i VIF at laget kan gå hele veien. Sportssjef Espen «Shampo» Knutsen innrømmet nylig at han har et lite gullhåp.

– Alt må klaffe, skal vi vinne. Jeg tror ikke vi har lag til å slåss helt i toppen, men vi får se hva som skjer. For vi kan slå alle, sier trener Roy Johansen til Dagsavisen.

– Hva er planen for å lykkes?

– Vi må ha en bra defensiv. Så må vi håpe at Steffen Søberg er god i mål, og at Joachim Svendsen også kommer inn og gjør bra kamper. Målvaktene er viktige. Så vil man alltid produsere framover, svarer Johansen.

Saken fortsetter under bildet.

På trening: Roy Johansen på Vålerenga-trening i Jordal ungdomshall tidligere denne uka. VIF-treneren og hans mannskap lader opp til søndagens serieåpning mot Lillehammer. – Jeg forventer at vi tar kommandoen fra start mot Lillehammer, sier han til Dagsavisen. FOTO: JØRN H. SKJÆRPE

Roy Johansen på VIF-trening tidligere denne uka. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Forsterkninger

En sterkere tropp vil gjøre det enklere for treneren. Veteranen Martin Røymark, Villiam Strøm og Mats Trygg er tre av flere nykommere.

– Vi har forsterket bra, så vi skal være nærmere lag som Storhamar, Oilers og Frisk. Kanskje blir det jevnere i toppen enn tidligere. Vi er positive. Men vi har en tropp som er litt smalere, så jeg håper at vi har flyt med tanke på å unngå skader, poengterer Johansen.

VIF spilte treningskamp mot Manglerud Star torsdag kveld der de tapte 4-5. Deretter vender Johansens mannskap blikket mot sesongens første seriekamp mot Lillehammer. Den går i Furuset Forum søndag.

– Jeg forventer at vi går ut og tar kommandoen fra start i serieåpningen. Vi skal være klare fra start av, sier Roy Johansen.

– Vi har trent bra. Jeg håper på en bedre åpning enn i fjor, da vi tapte de fem første. Jeg håper og tror på en god start, sier VIF-treneren.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Selvsikker

Vålerenga-back- og kaptein Brede Csiszar er ikke forsiktig på spørsmål om lagets ambisjoner. Han deler optimismen til sportssjef Shampo.

– Jeg har også et gullhåp i år. Målsettingen i Vålerenga skal alltid være å ta gull, sier backen til Dagsavisen.

– Det har vi riktig nok ikke klart de siste årene. Men hvis vi ikke tør å si at vi er lystne på å vinne igjen nå, da må vi finne på noe annet å drive med, legger han til.

Optimismen deles av VIF-profilen Martin Laumann Ylven.

Saken fortsetter under bildet. 

###

VIF-back Brede Csiszar på isen i Jordal ungdomshall.

Tøft program

– Ambisjonene våre er jo å ligge i toppen. Vi er sterkere enn i fjor, sier løperen til Dagsavisen.

– Tror du det kan bli gull?

– Klart det. Mye må klaffe, men vi er med her for å vinne. Vi har fått inn spillere som vet hva som kreves. Vi skal være med å krige i toppen, det skal vi. Vinner vi mange matcher på rad, så er det mulig å henge med helt der oppe, svarer han.

Vålerenga åpner med et tøft kampprogram. Lillehammer (h), Frisk Asker (b), Sparta (h), Storhamar (b) og Manglerud Star (h) og Stavanger Oilers (b). Ylven håper å bidra med scoringer i den tøffe perioden.

– Jeg er blant spillerne som det forventes en del målpoeng av. Jeg ønsker å bidra, og jeg strever alltid for å bli bedre, avslutter han.

###

Martin Laumann Ylven har troen på årets VIF-utgave.

Les også: Shampo har et lite gullhåp

Mer fra Dagsavisen