Sport

Olav Øby går fra KFUM til Fredrikstad

KFUM-spilleren Olav Øby har signert en toårskontrakt med Fredrikstad fra januar 2021.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Midtbanespilleren, som var på utgående kontrakt i KFUM, bekrefter selv overgangen til Eurosport mandag.

– Jeg gleder meg veldig og synes det er dritkult. Det er en sportslig mulighet som har trigget meg veldig over tid. Fredrikstad er en stor klubb som har lyst til å satse og være en god klubb i Norge. Det å kunne være med på noe sånt det trigger meg veldig, sier Olav Øby til Eurosport.

Les også: Isnes tror KFUM trenger 6-7 poeng til for å klare playoff (+)

Andre spillere prioritert over Øby

KFUM-trener Jørgen Isnes liker ikke å miste spillere, som har vært en del av miljøet, men sier samtidig at det var et valg om hvor klubben skulle sette inn sine ressurser med tanke på at klubben allerede har mange midtbanespillere.

– Vi har vist noen dager at Fredrikstad har vært interessert, og vi kan ikke sitte på like mange midtbanespillere neste år som vi har hatt i år. Øby har vært på utgående kontrakt, og med Tore Sørås på vei tilbake, er nok dette en grei videre for alle parter, sier Isnes til Dagsavisen.

Øby spilte mye i starten av årets sesong for Kåffa, selv om det har blitt mindre spilletid den siste tiden når spillere som Stian Sortevik og Robin Rasch har kommet tilbake fra skader.

– Vi er godt besatt i den posisjonen, og har fem-seks kvalitetsspillere som kan spille sentralt der fra før. Med Stian, Robin, Remi (Svindland), Moa (Manin), Håkon Stavrum og Tore Sørås var det også et valg for oss om vi skulle bruke ressurser på å fornye kontrakta til Øby. Så dreier det seg også litt om prestasjoner, og det at han har vært litt mindre involvert nå i det siste går også på at han ikke har prestert som ventet og at andre har prestert bedre enn han, sier Isnes som ønsker Øby all mulig hell og lykke i Fredrikstad.

Les også: Keepertabbenes aften på Ekeberg da KFUM og Ranheim delte poengene (+)

Håper å se Sørås på banen igjen i år

Etter å ha storspilt forrige sesong for KFUM, har Tore Sørås vært ute med en korsbåndsskade i hele år. Isnes sier at midtbanetalentet var tilbake i full trening forrige uke, og har et håp om å se Sørås på banen enten i siste serierunde eller i en eventuell playoff.

– Uten at jeg skal skylde på Viking her, så burde han ha rekonstruert korsbåndet sitt da han var der. Da han kom til oss gikk han inn i en fase der han trente og spilte mye, og vi fikk heller ikke sjekket opp i det før han ble ordentlig skadet. Han var kanongod for oss i fjor, og relasjonen mellom han og Robin er veldig god, så jeg har ordentlig trua på å få Tore i gang igjen hos oss, forteller Isnes.

Kåffa-treneren gleder seg også over at stallen allerede begynner å fylle seg opp for 2021-sesongen.

– Det er noe jeg er veldig glad for, da vi ikke har hatt den samme stabiliteten og kontinuiteten i spillergruppen tidligere sesonger. Nå ser det ut som vi etablerer oss i det kvalifiseringssjiktet av tabellen igjen, og da er det også lettere å beholde den samme stallen. I og med at vi ikke ser ut til å selge noen spillere, blir det nok få utskiftninger, selv om vi ønsker å få inn 1-2 spillere til og trolig vil slanke stallen noe da vi neppe trenger like mange spillere neste sesong, sier Isnes.

Les også: Baksmell for Grorud etter koronapausen: – Vår desidert svakeste kamp i år (+)

Mer fra: Sport