KFUM sakker akterut i playoffkampen etter poengtap for Ranheim

(KFUM Oslo – Ranheim 1-1) I en kamp der målsjansene og finspillet var langt unna, ga KFUM-keeper Knut Andre Skjærstein Ranheim ledermålet. Motstanderkeeper Even Barli ville ikke være dårligere, og dermed endte det 1-1.

Bilde 1 av 3

EKEBERG (Dagsavisen): Et Kåffa-lag i storform kom ned på jorden igjen i forrige serierunde borte mot Sogndal, og møtte også tøff motstand i form av Ranheim i regnværet på Ekeberg søndag. Trønderne sto riktignok bare med en seier på de siste sju kampene før dagens kamp, men lå fortsatt ni poeng og to plasser over KFUM på tabellen før lagenes oppgjør.

Ikke mye skjedde de første ti minuttene, der Stian Sorteviks nestenmulighet etter at Ranheim-keeper Even Barli hadde vært langt ute for å klarere var den største. Sortevik plukket opp ballen, men ble så hardt presset av Ranheim-spillerne at han ikke fikk sendt avgårde et skuddforsøk mot det åpne buret.

Etter omlag 25 minutter spilt radet Bilal Njie opp kampens første ordentlige mulighet, da han gjorde et flott forarbeid på venstresiden før han svingte et innlegg inn i feltet. Der hadde Håkon Stavrum løpt seg fri, men headingen hans skled av panneluggen og gikk ut til innkast for Ranheim nede ved cornerflagget.

Keepertabbe sendte Ranheim i ledelsen

Minuttet senere var det imidlertid Ranheim som skulle ta ledelsen, og det var etter en gedigen keepertabbe fra KFUM-keeper Knut Andre Skjærstein. Gjestene fikk frispark fra omlag 30 meters hold, og bortelagets Daniel Kvande stilte seg opp. Han prøvde seg med et skuddforsøk, som Skjærstein tilsynelatende hadde god kontroll på, men like før KFUM-keeperen skulle plukke opp ballen fikk den en lei stuss i gresset. Det gjorde at Skjærstein ga retur, som Eirik Tønne var først på, og da hadde Ranheims toppscorer få problemer med å trille trønderne i ledelsen.

Like før halvtimen fintet Stian Sortevik et par Ranheim-spillere i den berømte telefonkiosken, og fikk avgårde et skudd fra 20-22 meters hold. Skuddet hadde retningen mot lengste stolpe, men var ikke hardt nok, slik at Ranheim-keeper Even Barli fikk reddet. Rett etter ble Bilal Njie fint tredd igjennom på sin venstrekant, men hans innlegg fant ingen i feltet.

KFUM var friskest i starten, og spesielt på venstresiden skapte Jørgen Isnes' menn de fleste farlighetene. Ranheim spilte seg opp i problemer med sine korte utspill bakfra i starten av kampen, men ut over i omgangen fikk trønderne justert seg slik at det ble en helt jevnspilt omgang. Eirik Tønnes mål det eneste som skilte lagene før pause, i en omgang som var ganske fritt for de store sjansene til noen av lagene.

Ny keepertabbe sørget for KFUM-utligning

Den andre omgangen fortsatte i samme spor som den første avsluttet, med stillingskrig og få målsjansjer. Etter timen spilt noterte vi en sjanse til Ranheim, som de scoret på, og en halvsjanse til KFUM om vi skal være snille. Fem minutter over timen kom dagens andre sjanse, også den til Ranheim.

Innbytter Vegard Erlien kom seg fri på høyresiden og la ballen på tvers av KFUMs 16-meter. Ole Hammerfjell Sæter skulle bare spassere ballen inn i nettet, men en fantastisk blokkering av Kåffa-kaptein Jørgen Hammer hindret at Ranheim doblet ledelsen.

KFUMs virkelig første store sjanse kommer ikke før 77 minutter spilt, og det er Ranheim-keeper Even Barli som vil være med på keepertabbe-showet på Ekeberg. Barli får et ufarlig tilbakespill i beina, men da han prøver å spille den ut går ballen rett til Alagie Sanyang. Kåffa-spissen takker og bukker, og setter ballen sikkert i nettet til utligning.

Flere keepertabber ble det ikke på Ekeberg denne søndagen, og siden lagene ikke klarte å skape noen egne sjanser, endte det med poengdeling og 1-1.

Obos-ligaen, runde 27

KFUM Oslo – Ranheim 1-1 (0-1)

KFUM Arena, 200 tilskuere

Mål: 1-0 Eirik Tønne (26.), 1-1 Alagie Sanyang (77.)

KFUM Oslo (4-3-3): Knut Andre Skjærstein – Fredrik Dahl, Mansour Gueye, Jørgen Hammer, Christopher Lindquist (Dodou Gaye fra 55.)  – Robin Rasch, Stian Sortevik, Remi Andre Svindland (Olav Øby fra 66.) – Bilal Njie, David Tavakoli (Juba Moula fra 87.), Håkon Kristian Stavrum (Alagie Sanyang fra 66.).

Gule kort: Fysioterapeut Fredrik Talsnes, KFUM Oslo. Ole Hammerfjell Sæter, Ranheim.
Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

1. divisjon fotball menn søndag, 27. runde:

Grorud – Raufoss 1-6, KFUM Oslo – Ranheim 1-1, Åsane – Kongsvinger 2-2, HamKam – Strømmen 1-1, Sandnes Ulf – Sogndal 2-1, Stjørdals-Blink – Øygarden 0-0, Tromsø – Jerv 1-0.
Senere kampstart: Ull/Kisa – Lillestrøm (18.00).

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: