Også Chelsea med full poengpott

(Chelsea - Bournemouth 2-0). Chelsea slet med å bryte ned Bournemouth, men det løsnet til slutt. Med under 20 minutter igjen scoret Pedro og Eden Hazard i 2-0-seieren på Stamford Bridge.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Dermed står Chelsea fortsatt med full poengpott etter fire kamper i Premier League. Tidligere lørdag oppnådde Liverpool det samme. Sistnevnte topper tabellen på bedre målforskjell.

Det var to innbyttere som var sentrale da Chelsea endelig klarte å slå hull på Bournemouth i det 72. minutt. Etter glitrende veggspill med Olivier Giroud satte Pedro ballen forbi målvakt Asmir Begovic. Lærkula var innom Steve Cook før den havnet i nettet.

Pedro og Giroud entret begge Stamford Bridge-gresset da det var under en halvtime igjen på klokka.

Fem minutter før slutt doblet Hazard til 2-0. Belgieren scoret på en ball fra Marcos Alonso.

Gjestene presset høyt

Ikke uventet holdt Chelsea på ballen klart mest, men overtaket ga ikke mange sjanser i første omgang. Den største muligheten kom da Alonso traff stolpen med et skudd fra utsiden av 16-meteren rett før pause.

For noen år siden var Bournemouth-manager Eddie Howe på studietur i Italia. Da så han nærmere på trenermetodene og fotballfilosofien til Sarri, som den gang var i Empoli.

I lørdagens kamp hadde Howe åpenbart gitt spillerne sine instruksjoner om å gå rett i strupen på Chelsea. Med høyt press nektet gjestene Sarris lag å spille med mange ballberøringer.

Det stoppet likevel ikke Chelsea fra å se farlig ut. Etter sju minutter ble Willian to ganger på rad stoppet av Begovic.

PL-pause

Gjestene største sjanse kom etter en halvtime. Under en kontring spilte Joshua King ut til Diego Rico, som deretter la inn en perfekt ball til Callum Wilson. Den engelske spissen var helt umarkert inne i Chelsea-boksen, men han greide ikke å avslutte skikkelig. Ballen traff kneet og gikk over mål fra fem meter.

Etter sidebytte var Alonso igjen nær å sende hjemmelaget i føringen. Som i første omgang fikk spanjolen ballen fra Eden Hazard, men Begovic reddet skuddforsøket fra tolv meter.

Bournemouth hadde også sine muligheter etter pause. I det 57. minutt sto Nathan Aké på to meter da Steve Cook stusset videre en corner, men nederlenderen klarte ikke annet enn å styre ballen til side for mål.

King ble tatt av banen i det 80. minutt. Lørdagens tap var Bournemouth første for sesongen. Laget fra sørkysten står med sju poeng etter fire kamper.

Chelseas neste kamp er hjemme mot nyopprykkede Cardiff. Den spilles først 15. september på grunn av to uker med landslagspause. Samme dag møter King og co. Leicester på eget gress.

Pellegrini under press

Manuel Pellegrini har fått en fryktelig start på managerlivet i West Ham. London-laget var på vei mot sitt første poeng, men på overtid vant Wolverhampton 1-0.

Adama avgjorde for gjestene i det 93. minutt. Den lynkjappe vingen skjøt et lavt skudd under West Ham-keeper Lukasz Fabianski. Målet kom i kjølvannet av Carlos Sánchez' ballmist midt på banen.

Det var Wolverhamptons første seier etter opprykket. Midlands-klubben står med fem poeng etter fire Premier League-kamper.

Situasjonen begynner å bli kritisk for Pellegrinis prosjekt i West Ham. London-klubben har satset tungt i sommer og har tydelig store ambisjoner, men på banen vil det seg ikke.

Særlig hjemmetapene for Bournemouth og Wolverhampton gjør det ekstra ille. Dette var to kamper West Ham hadde forventninger om å vinne.

Pellegrini må snu situasjonen raskt om ikke hele sesongen skal handle om å unngå nedrykk. Chileneren har tidligere vunnet Premier League med Manchester City.

West Ham har et blytungt program framover. Etter landslagspausen venter Everton (b), Chelsea (h), Manchester United (h), Brighton (b) og Tottenham (h). (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 4. runde:

Brighton – Fulham 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 André Schürrle (43), 0-2 Aleksandar Mitrovic (62), 1-2 Glenn Murray (67), 2-2 Murray (str. 84).

30.526 tilskuere.

Stefan Johansen spilte 17 minutter som innbytter for Fulham.

Chelsea – Bournemouth 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Pedro Rodríguez (72), 2-0 Eden Hazard (85).

Joshua King spilte 80 minutter for Bournemouth

Crystal Palace – Southampton 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Danny Ings (47), 0-2 Pierre-Emile Højbjerg (90).

28.411 tilskuere.

Alexander Sørloth spilte 14 minutter som innbytter for Crystal Palace. Mohamed Elyounoussi spilte 73 minutter for Southampton.

Everton – Huddersfield 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Philip Billing (34), 1-1 Dominic Calvert-Lewin (36).

38.767 tilskuere.

Leicester – Liverpool 1-2 (0-2)

Mål: 0-1 Sadio Mané (10), 0-2 Roberto Firmino (45), 1-2 Rachid Ghezzal (63).

32.149 tilskuere.

Manchester City – Newcastle 2-1 (1-1)

Mål: 1-0 Raheem Sterling (8), 1-1 DeAndre Yedlin (30), 2-1 Kyle Walker (52).

Brentford – Nottingham Forest 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Lewis MacLeod (45), 1-1 Matty Cash (62), 2-1 Ollie Watkins (84).

Hull – Derby 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Martyn Waghorn (str. 23), 1-1 Todd Kane (53), 1-2 Florian Jozefzoon (88).

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.

Millwall – Swansea 1-2 (0-0)

Mål: 1-0 Murray Wallace (62), 1-1 Kyle Naughton (76), 1-2 Oliver McBurnie (85).

Rødt kort: Courtney Baker-Richardson (5), Swansea.

Preston – Bolton 2-2 (2-2)

Mål: 1-0 Callum Robinson (11), 2-0 Alan Browne (16), 2-1 Sammy Ameobi (38), 2-2 Pawel Olkowski (40).

16.331 tilskuere.

Rødt kort: Ben Pearson (90), Preston.

Reading – Sheffield Wednesday 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Adam Reach (12), 0-2 Lucas João (46), 1-2 Liam Moore (64).

14.352 tilskuere.

Sheffield United – Aston Villa 4-1 (3-0)

Mål: 1-0 Jack O'Connell (6), 2-0 Mark Duffy (23), 3-0 Oliver Norwood (41), 4-0 Billy Sharp (49), 4-1 Anwar El Ghazi (61).