Sport

Norsk sølv og bronse i junior-VM

Astrid Øyre Slind gikk inn til sølv og Marte Elden tok bronse på 15 km skiathlom i U23-VM lørdag.

PRAZ DE LYS SOMMAND: Polske Sylwia Jaskowiec (22) vant med knapp margin. Kun 1,8 sekunder skilte ned til Øyre Slind (20).

– Jeg fikk en god start og klassiskdelen gikk lett i lavt tempo. Jeg ga alt i skøytedelen, og kjempet en tøff duell mot Jaskowiec. Hun var bedre enn meg på de siste 100 meterne, men jeg er fornøyd med sølv, sa Øyre Slind.

Elden kom i mål 51,4 sekunder bak vinneren. Hun knep bronsen foran de amerikanske jentene Elizabeth Stephen og Morgan Arritola.

– Klassiskdelen gikk greit, men det ble vanskeligere i skøytedelen der jeg ikke klarte å henge på de to beste. Men jeg sikret tredjeplassen selv om de amerikanske jentene kom for fullt, sa Elden.

Jaskowiec var høyt oppe etter seieren.

– Dette var min dag. Jeg følte meg i godt slag og selv i de tøffeste motbakkene følte jeg meg pigg. Jeg er veldig glad, sa den polske jenta.

30-kilometeren i skiathlom for menn ble vunnet av Sergej Tsjerepanov fra Kasakhstan. Russeren Aleksander Bessmertnykh tok 2.-plassen, mens det ble bronse på russeren Aleksej Slepov.

Nordmennene Niklas Dyrhaug og Thomas Vestboe ble nummer 11 og 12. Eirik Kurland Olsen kom på 28.-plass. Ole Marius Bach ble tatt igjen med en runde av teten og ble tatt ut av løpet. (NTB)

Mer fra Dagsavisen