Adama Diomandé (t.h.) i duell med Rosenborgs Jørgen Skjelvik på Nadderud. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

Norge eller Elfenbenskysten for Diomandé

Stabæks Adama Diomandé er kandidat til landslagstroppen til Per-Mathias Høgmo. I såfall kan han havne i et dilemma om hvilket land han vil spille for.

Av Geir Andreassen

BEKKESTUA:  Adama Diomandé fant nettet igjen da Stabæk tapte for første gang på åtte kamper. Denne uken kan han bli tatt ut på landslaget, men spissen er usikker på om han vil spille for Norge eller Elfenbenskysten.

– Jeg har ikke bestemt meg, men landslaget er heller ikke noe jeg går rundt og tenker på, sa Diomandé etter Stabæks tap for Rosenborg.

Spissen er født i Oslo, men kan også spille for Elfenbenskysten. Han er svært aktuell for uttak når landslagssjef Per-Mathias Høgmo velger sin neste tropp denne uken.

Stabæk-trener Bob Bradley roste spissen etter kampen mot Rosenborg, men amerikaneren vil ikke blande seg for mye inn i debatten om eleven bør tas ut på landslaget.

– Han har vært meget god her siden dag én. Han er fysisk og scorer mål, men jeg ser ikke på alle norske spisser. Jeg vet ikke om alle Per-Mathias kan plukke ut. For meg har han vært strålende, og han bør i det minste vurderes, sier Bradley.

– Avhengig av systemet

Norge har slitt med fysikken framover på banen, og Diomandé kan være løsningen. Han er råsterk i dueller, og kan være den som skaper det nødvendige rommet for mer tekniske spillere som Martin Ødegaard og Tarik Elyounoussi.

– Man må se hva slags spisser man trenger i det systemet som brukes. Diomandé kan brukes med mange forskjellige typer og han er en god spiller. Han er én av dem som bør vurderes, sier Bradley.

Med ny scoring mot Rosenborg, står Diomandé med åtte mål i årets eliteserie. Han presset også fram Mikael Dorsins selvmål, og var et konstant uromoment for Rosenborgs forsvar.

Spøkefull Søderlund

Landslagssjef Høgmo var til stede på kampen og fikk se Alexander Søderlund score to ganger for gjestene. Også Rosenborgs spiss er svært aktuell når han tar ut troppen torsdag, men i likhet med Bradley vil ikke RBK-trener Kåre Ingebrigtsen blande seg inn i uttaket.

– Spisser er så avhengige av systemet, men med så mange mål er han nok på blokka. Likevel spørs det hvordan Norge skal spille mot Sverige og Aserbajdsjan, sier treneren.

Søderlund prøvde å spøke bort spørsmålet om det er plass til både ham og Diomandé i den kommende troppen.

– Han er en kjempegod spiller, så han kan ta det, sa eliteseriens toppscorer med et smil.

27-åringen står med 12 mål på ti kamper og har vært brennhet fra første serierunde.

– Det viktigste er at laget vinner, sa spissen beskjedent. Gutten er fra Holmlia og har prøvd seg både i Lyn og Sked og Hødd før han gikk til Strømsgoddset og ble seriemester der. Siden har han prøvd seg i utlandet før Stabæk hentet ham hjem rett før sesongstarten. (NTB)