Nordlie hoppet inn som dommer

Hva gjør man når man dommer ikke har møtt til treningskampen? Får hjelp av Tom Nordlie.

Grorud og Fram Larvik var i villrede foran treningkampen i  LSK-hallen lørdag ettermiddag. Dommer hadde ikke møtt, men begge lagene sto klare til avspark. Og det var viktig å få gjennomført kampen etter å ha betalt den leien man måtte betale uansett.

Da får man hjelp fra de mest kyndige på tribunen. Skeid-trener Tom Nordlie var tilstede ettersom han skulle se Gjelleråsen mot LSK2, men tok oppgaven på strak arm. Han steppet inn som dommer slik at kampen kunne avvikles.

Kan dømme, men løper ikke

Med olabukse, den ene hånda i lomma og med stort sett vandringer fram og tilbake på banen,  hadde han imponerende oversikt ifølge de tilstedeværende.

- Jeg kan dømme kampen, men jeg løper ikke, sa Tom Nordlie til trenerne. Fram Larvik utstyrte ham med fløyte.

«Hold kjeft», var svaret hans da Larvik-spillere klagde på at han dømte et frispark til Grorud

"Du er ikke så god du heller, sa han til en annen spiller da han klagde på dømmingen.

- Vi måtte jo ha litt humor utpå der, sier Tom Nordlie til Dagsavisen. Og da dommeren omsider kom i pausen og tok 2. omgang, var budskapet klart.

- Det er jo ikke lett å hoppe etter Wirkola. Men han hoppet ikke så langt, sa Nordlie, som dømte uten linjemenn og tok noen offside-avgjørelser på hørselen.

- Jeg er vant til det, teknikken er å høre når pasningen slås, sier han.

Bommet på straffespark

Etter kampen var åde Grorud og Fram Larvik strålende fornøyd med innsatsen.

Grorud bommet på straffespark, de bommet også på store sjanser etter pause da de satte ballen tre ganger i stengene.

Og det som da ofte skjer, inntraff her også. Motstanderen scoret rett før slutt. Og Grorud ville i hvert fall ikke skylde på dommeren etter 0-1 tapet.

- Denne kampen skal vi avgjøre på egenhånd. Vi må sette slike sjanser vi får her, sa Grorud-trener Eirik Kjønø til klubbens facebookside. Både han og klubbene var takknemlige for at Nordlie stilte opp.

Tom Nordlies Skeid tapte for øvrig 0–1 for Raufoss fredag kveld etter en jevn kamp der begge lag hadde store sjanser. Det var Skeids andre kamnp på rad uten scoringer etter 0–0 mot Sandefjord sist. Det samme problemet har åpenbart Grorud, som har ambisjoner om å kjempe i toppen i 2. divisjon denne sesongen.