Sport

Men russeren leder klart foran finalen

Martin Johnsrud Sundby vant den nest siste etappen av Tour de Ski foran sammenlagtleder Sergej Ustjugov.

Av Anders Møllersen

Martin Johnsrud Sundby prøvde å dra opp tempoet mot slutten av guttas 15 kilometer i Tour de Ski lørdag, men sammenlagtleder Sergej Ustjugov så ut til å kontrollere det inn mot spurten.

- Han lar kanskje de andre gå seg stiv, mens han selv ligger på den riktige siden av grensen, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Men med fem kilometer igjen tok russeren teten.

- De må ikke la russeren få gå, sa Bjørn.

- Han virker veldig sterk, sa NRK-ekspert Jørgen Aukland.

Langspurt

Sundby prøvde seg med en langspurt i bakken etter å ha passert stadion for siste gang, og fikk en liten luke til Ustjugov og Cologna.

- Han får noen meter, og det kan faktisk holde, sa Bjørn.

- Det ser ut som seiersrekka til Ustjugov kan bli brutt, la han til.

Og som i fjor holdt nordmannen unna på den nest siste etappen. Sergej Ustjugov ble imidlertid nummer to, knappe to sekunder bak.

- En dårlig dag kan knekke selvtilliten. I går var ikke bra, men jeg var tålmodig. Etter den første sprinten tenkte jeg likevel at "nei, ikke igjen", men så gikk farten ned. Jeg prøvde å gjøre noe på slutten, og da gikk det. Det var deilig, sa Sundby i seiersintervjuet med FIS.

I sammendraget skiller det ett minutt og 12 sekunder.

- Jeg er fortsatt milevis bak, men det blir spennende til slutt det her, sa Sundby til NRK.

Dyrhaug på sjette

Niklas Dyrhaug så sterk ut på den neste siste etappen av touren, men ble til slutt nummer seks. Hans Christer Holund var oppe i teten underveis, men endte opp på niende. Sjur Røthe tok 13.-plassen.

Simen Hegstad Krüger gikk på rompa etter 12 kilometer, og måtte kjempe for å komme seg tilbake i teten. Han ble til slutt nummer 22.

Didrik Tønseth hadde en svak dag og kom inn langt bak Sundby på en 35.-plass.

Mer fra Dagsavisen