Manglerud Star-kapteinen sikret tre livsviktige poeng på tampen mot Frisk: – Det er opp til oss nå

MANGLERUD STAR - FRISK ASKER 3-2 (0-1, 2-1, 1-0): Dramatikken om hvem som når sluttspillet lever i aller høyeste grad etter at Manglerud Star slo Frisk Asker søndag kveld. Nå skiller det fem poeng.

Bilde 1 av 3

På det meste lå MS 17 poeng bak Narvik i kampen om å nå sluttspillplassen, men da MS møtte Narvik i nord for to runder siden skilte det kun to poeng. Narvik vant kampen, og fulgte opp med en ny seier mot Storhamar, etterfulgt av ett poeng mot Stjernen søndag. Dermed hadde avstanden ned til MS vokst til åtte poeng, og MS hadde virkelig presset på seg hjemme på egen is, mot Frisk Asker.

Etter en jevn og fartsfylt ishockeykamp sto det 2-2 med tre minutter og førti sekunder igjen av tredje periode. Da pådro Frisk Asker-backen Christian Kåsastul seg en to minutters utvisning for høy kølle. MS hadde slitt i store deler av kampen med å få uttelling i overtallsspillet sitt, men med ett minutt, og 49 sekunder igjen av kampen dukket MS-kaptein Joachim Engebråten Hermansen opp, og sikret 3-2-seier med sin tredje scoring for sesongen.

–  Det var sjukt digg. Egentlig lukka jeg bare øya og så traff den. Jeg hadde jo ikke helt peiling på hvor målet sto, men den gikk bort i borterste hjørnet, smiler Engebråten Hermansen da Dagsavisen møtte han etter kampslutt.

–  Ikke hverdagskost

Seieren gjorde at MS nå er fem poeng bak Narvik. Ingen vet bedre enn Engebråten Hermansen hvor mye den scoringen betydde.

–  Det var sjukt viktig. Narvik tar poeng jevnt og trutt, så vi måtte nesten ha tre. Så syns jeg det var sjukt digg at vi klarte å vinen en sånn her kamp. Det er flere matcher hvor jeg føler at vi har vært bra i det siste, men ikke fått med oss så mye som vi kunne. Så det at vi får tre her nå hvor vi ligger under to ganger det er digg, for det er ikke hverdagskost, forteller han.

Å slå Frisk Asker er heller ikke hverdagskost for Manglerud Star. 3-2-seieren søndag var kun Manglerud Stars tredje seier på 16 forsøk.

I egne hender

Som om ikke kampen om den siste sluttspillplassen var intens nok som den allerede er, så vet alle at i siste serierunde møtes Manglerud Star og Narvik i Oslo. MS har også en kamp til gode på nordlendingene.

–  Nå er det fortsatt i våre hender. Vi har en hengekamp, vi må vinne den, og så må vi vinne over dem da. Vi har dem allerede på innbyrdes, så det er digg, sier Hermansen.

Det betyr at MS kan være tre poeng bak før den siste kampen, og likevel ha muligheten til å nå sluttspillet.

Hermansen har oppskirften klar på hvordan MS skal komme seg i den posisjonen.

–  Vi må spille vårt spill. Det var som jeg sa i garderoben her på engelsk, eller i hvert fall prøvde. Engelsken er ikke helt stødig, ler Hermansen før han forteller:

–  Alle prater om hvor mange poeng det er til Narvik, men vi har spilt bra lenge nå. Ja, vi tapte borte mot Narvik, men vi var bedre enn dem. Lillehammer borte er tøft. Vi må ikke glemme at vi var et av lagene som tok mest poeng i januar. Altså, vi har vært gode i det siste. Narvik er et godt hockeylag, så de kommer til å ta poeng, men det er opp til oss nå. Tar vi normal fangst sånn vi har gjort i det siste, så tar vi dem igjen. Vi må bare kjøre på.

Lå under to ganger

Kampen mot Frisk Asker svingte veldig. Gjestene tok føringen i første periode etter en styring fra Victor Granholm. I andre periode svarte MS ved David Booth, før Frisk igjen tok føringen.

På tampen av perioden sørget et skrekkelig feilpasning fra Frisks første målscorer, Granholm, for at Ludvig Steenberg plutselig befant seg helt alene foran Henrik Fayen-Vestavik i Frisk-buret, og svensken gjorde ingen feil.

Like langt etter to perioder, med andre ord.

Tredje periode ble en roligere affære, helt fram til Engebråten Hermansen dukket opp snaue to minutter før full tid.

–  Jeg var litt redd da vi fikk undertall med åtte minutter igjen der, men så klarer vi å drepe det ganske bra, og så får vi en på slutten, og så klarte vi å utnytte det. Vi hadde noen store sjanser utenom det, men det hadde de også.

Debutant i målet

Bakerst hos Manglerud Star befant det seg også en debutant. Den 23 år gamle kandieren Evan Weninger leverte 93 i redningsprosent, og Manglerud Stars keepertrener André Lysenstøen, som hentet keeperen til klubben, ga han mer enn godkjent.

–  Hyggelig. Veldig hyggelig. Hyggelig er ordet, smilte Lysenstøen.

–  Det var veldig bra, en kjempefin start, la han til.

Det ble imidlertid stilt en del spørsmål rundt hvorfor Manglerud Star valgte å hente en keeper. Så tidlig som 20. november hentet de nemlig inn en annen kanadier som skulle vokte buret.

Brent Moran ble imidlertid skadet i forrige oppgjør mot Frisk Asker, men er klar igjen nå, det bekrefter Lysenstøen. Samtidig har Ole Morten Furseth stått meget bra i Morans fravær. Så hvorfor har Manglerud Star hentet Weninger til Østensjø?

–  Vi var veldig utsatt for sykdom og skader, og juniorlagene var også det. Vi trengte å få inn en for å skape trygghet. Jeg føler meg sikker på at dette er en mann som kan gjøre en viktig jobb for oss, forteller Lysenstøen med stor overbevisning.

Få keepere i klubben

Grunnen er nemlig at mens Moran har vært ute har MS slitt med å få på plass en annenkeeper. Det er nemlig tynt på juniorlagene også. MS har måttet hente opp en U21-keeper, noe som har gjort at både U21-laget og U18-laget har hatt kamper med i realiteten en keeper.

Kanadieren er med andre ord hentet inn for å trygge A-laget, og for å sørge for at juniorlagene også kan stille godt rustet inn i sesongavslutningen.

Lysenstøen gleder seg også over at han nå har tre gode keepere å velge mellom, slik at han til enhver tid kan plukke den beste til å vokte buret for MS.

–  Nå har vi tre gode keepere, som alle kan starte. Det er moro, sier han.

Manglerud Star – Frisk-Asker 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

Manglerud ishall: 771 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (4.51) Viktor Granholm (Marcus Oskarsson, Endre Medby).

2. periode: 1-1 (26.03) David Jonathan Booth (Anthony Michael Bretzman, Petter Andersen), 1-2 (29.11) Medby (Granholm, Phil Marinaccio), 2-2 (38.48) Ludvig Steenberg.

3. periode: 3-2 (58.11) Joachim E. Hermansen (Mathias Trygg, Christer Simonsen).

Utvisninger: Manglerud Star 6 x 2 min., Frisk-Asker 6 x 2 min.