Sport

Manglerud Star har ryddet i rekkene: – Det er en mye bedre stemning i laget nå

Manglerud Star var ikke til å kjenne igjen. Nå har klubben tatt grep, og det ser ut til å ha fungert.

Før sesongen snakket Manglerud Star høyt om å ta det neste steget og fortsette framgangen de har hatt de siste sesongene. Og det så bra ut etter seier borte mot Stavanger og hjemme mot Stjernen i sesonginnledningen, men etter det sa det stopp. Laget gikk på åtte strake tap, og hadde kun vunnet én av de siste 14 kampene før møtet med Stavanger torsdag.

Les også: To seire på rad for MS

Feilslåtte nysigneringer

MS-trener David Livingston varslet tidlig at endringer ville bli gjort dersom det ikke bedret seg. Og én etter én har amerikanerne som skulle løfte laget forsvunnet ut. Først keeper Mike Morrison, deretter poengkonge Evan Allen, etterfulgt av Michael McNicholas og Curt Gogol.

Dermed har Kris Joyce vært klubbens eneste utenlandskespiller i de to siste kampene.Det har resulterte i 1-3-seier borte mot Stavanger, etterfulgt av 5–3 hjemme mot Stjernen søndag.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I ferd med å finne seg selv

Etter det Dagsavisen kjenner til skal det hovedsakelig ha vært utenomsportslige grunner til at sesongens nysigneringer nå er borte, alle som en.

– Nå ligner det mer på det vi hadde tidligere. Det er en mye bedre stemning i laget nå, sier Steffen Ratejczak som scoret to og hadde en målgivende pasning da MS slo Stjernen søndag.

Hva den gode stemningen skyldes vil ikke Ratejczak gå nærmere inn på, men han kan fortelle at det har vært et oppsving den siste tida.

Også flere andre spillere Dagsavisen har snakket med forteller om den samme garderobeendringen.

Trener David Livingston ser konturene av det laget han har brukt flere sesonger på å bygge opp på Oslos østkant.

– Vi ser bedre ut nå, og hvis vi fortsetter å jobbe sammen og for hverandre, og spillerne gjør som de får beskjed om vil de lykkes. Det er fremdeles lenge igjen av sesongen, og nå er vi bare to poeng bak Stjernen, sier han til Dagsavisen.

Pause med godfølelse

Nå tar den norske eliteserien pause, men Ratejczak er klar på at MS skal trene godt i landslagspausen.

– Det er kult å dra på trening om dagen. Vi skal ikke ligge på latsida i pausen, nå må vi bare fortsette, konkluderer trønderen som synes det skal bli godt med en liten pause.

– Det har vært mange kamper i det siste, og nå kan vi da en pause med seks poeng på de to siste kampene. Det er veldig deilig, avslutter han.

Les også: Skeid har vintermenyen klar

Mer fra Dagsavisen