Lundby vant og tok tilbake ledelsen i verdenscupen

Maren Lundby vant til slutt med klar margin etter to gode hopp i rumenske Rasnov søndag. Nå er hun tilbake i verdenscupledelsen igjen.

Lundby fulgte opp en god første omgang og hoppet på 96 meter i finaleomgangen. Hun var best i begge omganger og vant til slutt med hele 17,9 poeng ned til Eva Pinkelnig på annenplass. Chiara Hölzl endte på tredjeplass, 18,2 poeng bak Lundby.

Lundby tar dermed tilbake verdenscupledelsen fra Pinkelnig etter en skuffende femteplass i lørdagens hopperenn.

– Det føles fantastisk. Det har vært noen tøffe helger, men da føles det enda bedre å være tilbake på topp, sa Lundby til arrangøren, tilbake i den gule ledertrøya.

I førsteomgang hoppet Lundby lengst med 96,5 meter og ledet med 12,2 poeng. Med nok et godt hopp i annen omgang økte hun seiersmarginen ned til Pinkelnig.

Lørdag endte hun likt med Silje Opseth som nok en gang hoppet bra søndag. Etter å ha ligget som nummer elleve etter første omgang, gjorde hun et godt hopp på 90 meter i annen omgang, som til slutt holdt til en 8.-plass.

Da ble det to norske blant de ti beste, etter at Anna Odine Strøm ikke klarte å følge opp et godt hopp i førsteomgang. Hun falt fra niendeplass og endte som nummer 12 til slutt.