Sport

Liveblogg Vålerenga-Rosenborg: Skal bronsekampen avgjøres i dag?

Slaskens liveblogg direkte fra Intility. Kampstart: 18.00.

Les Reidar Sollies kommentar etter matchen: «Medaljen henger i julegrana, Vålerenga» (+)

RESULTAT: 1-0

KAMPSTART: 18.00

SISTE OPPDATERINGER KOMMER ØVERST

FERDIG! Sekspoengskamp vinni! Takk for meg. Takk for følget. Og takk for seks poeng!

95 min: Frispark utover. Da er det nok ferdig ...?

94 min: Ny corner. Ingen på tribunen skjønner hvorfor.

94 min: Corner til RBK. Det er nok det siste som skjer. Alle på tribunen banner og tror alt går i dass.

92 min: Overgang til Vålerenga. Blir til ingenting, men det tar tid.

90 min: 4 minutter tillegg.

88 min: Det er ikke tre poeng Vålerenga spiller for nå. Det er seks. Dæven, det er nervøst, nå.

86 min: Nå er det Vålerenga som spiller fram og tilbake i backrekka. Når Rosenborg vinner ballen blir det litt småfarlig.

83 min: Corner til VIF, men ikke fullt så mange i boksen nå som tidligere i kampen. Spiller litt trygt og.

80 min: Vålerenga presser på. Ingen grunn til å gi fra seg overtaket bare fordi man skårer, vel?

76 min: Du veit når Aron Dønnum har ballen, og Borchgrevink går på overlapp, sant? Og så gidder ikke Aron spille, men bare tar med seg ballen innover i stedet? Vel. Noen ganger blir han ikke stoppa, og får skyte i stedet. Det var det som skjedde.

76 min: MÅÅÅÅÅL VÅLERENGA!

72 min: Dommer Kringstad, som vel ikke ser ut til å ha hatt noen veldig god dag, får kjeft for alt han gjør, både av spillere og publikum. Men han sert ut til å begynne å bli veldig lei nå, også. Kan fort bli flere gule for kjeftbruk her ute.

67 min: Rosenborg handser (ish?) i eget straffefelt, men dommer blåser samtidig for en hodeskade eller noe.

65 min: Fredrik Oldrup Jensen, som ikke står på arket jeg har fått utdelt over dagens tropp, byttes inn for Lekven.

62 min: RBK ser ut til å ha som plan at de skal holde ballen så lenge som mulig i den bakerste firern, og håpe at kampen går over. Vålerenga prøver å presse, og iblant får de ballen helt tilbake til Andre Hansen, som så møkker den ut. Men da får stort sett Enga kontroll på den.

60 min: Aron Dønnum skyter rett utafor krysset fra 12 meter. Ganske nære! Herolind Shala blir bytta ut for Bård Finne.

54 min: Jeg greier ikke telle alle Vålerenga-sjansene. La oss si en i minuttet, for enkelhets skyld.

50 min: Corner. Og dobbeltsjanse. Det er bare ett lag på banen nå, og det er blått. Sjanse på sjanse på sjanse! Det er fyr!

49 min: Ørnen får skutt fra vanskelig posisjon, men treffer nesten mål likkavæl. Halvsjanse. Enga har tydeligvis bestemt seg for å være best.

47 min: Lang crosser fra venstre og over til Osame Sahraoui. Han tar den ned med høyrebeinet bak det venstre, bare for å være breial. Det nedtaket kan han leve på et par sesonger!

45 min: Kampen er i gang igjen. Blir spennende å se om Rosenborg parkerer bussen. Dag-Eilev sier til Eurosport i pausen at de skal presse høyt og spille langt. Åge Hareide sier de skal tette igjen, og at han er sååååå lei av norske dommere. I hvert fall går RBK ut i en klassisk 4-4-1- formasjon.

Nå pause. Shit, dette blir rått.

45 min: RØDT KORT til Rosenborg-spiss Dino Islamovic! Klar felling og ikkenoe å diskutere, siden han hadde et fra før. Markus Henriksen fikk et gult for å klage. Dette kan bli moro!

40 min: Rosenborg, ved samme mann som sist, blir trampa på tåa av Felix Horn Myhre. Dommeren ser det ikke, og Felix får innkast.

36 min: Corner til Vålerenga. Men Rosenborg ser solide ut på huet. I etterkant er det en løs ball på venstre side. Løpsduell mellom Ivan Näsberg og Carl Justesen. Sistnevnte vinner, og får i belønning Ivans strake bein i leggen. Årets klareste gule kort. Tribunen synger vakre sanger om Ivan som takk for innsatsen.

34 min: Vålerenga nøler når de får sjansen til overganger. Litt frustrasjon over det på tribunen.

30 min: Tore Reginiussen får viljegult kort for å rive Ørnen i bakken når han nesten er gjennom.

27 min: Ny nestensjanse til Vålerenga! Osame er klar for å drible på 20 meter, men sender i stedet et fint vekta innlegg til Bjørdal (2) som får nikka med bakhuet på mål. Men de blir jo skjelden særlig harde, så keeper Andre Hansen plukker ganske lett. Men det har jevna seg ut nå.

22 min: Dino Islamovic får gult kort for felling (eller var det munnbruk). For å kompensere får Herolind Shala gult kort rett etterpå for å bomme på ballen. Det er nesten-kokvarm temperatur både på banen og tribunen nå. Mye krangling, fellinger og frustrasjon mot dommeravgjørelser.

19 min: Første nestensjanse til Vålerenga! Bjørdal 2 (Henrik, altså), med fin, flat ball inn mot Sahraoui. Blir såvidt avverga til corner. Den blir selvfølgelig avblåst for imaginært angrep på keeper.

15 min: Corner til Rosenborg. Klaesson bokser fint unna, men Rosenborg holder grepet, altså. De har god tid og god plass utpå her. Hjemmelaget eier ikke akkurat ballen nå.

11 min: Ørn Kjartansson takler Per Ciljan Skjelbred bakfra når han ikke følger med. Digg å vise hvilken eks-utenlandsproff som er tøffest utpå her.

10 min: I dag var det mulig for sesongkorthavere å trygle litt ekstra om plass på tribunen. Resultatet ser ut til å være et litt mer ivrig hjemmepublikum enn når det har vært helt tilfeldig. I hvert fall er det mange som står oppreist. Noe må man trøste seg med!

7 min: Erlend Reitan bruker strake armer mot Osame Sahraoui for å skjerme en ålreit lang ball fra Ivan over dødlinja. Dommeren ser ut til å synes det er supert.

4 min: Jepp. Der setter Sam Adekugbe seg ned, mens Felix Horn Myhre tar på seg drakta.

3 min: Innlegget ble farlig, men klarert. Det neste innlegget ble til en kjempesjanse, men klarert. Og Sam signaliserer at han må ut. Wow. Det er en jævlig dårlig start.

2 min: Rosenborg har ballen fra start, og sender en lang krossball som Sam Adekugbe bryter perfekt og vinner klokkeklart på huet. Av en eller annen mystisk grunn blir det frispark til bortelaget.

18.00: Og der er kampen i gang. Det er som vanlig bare 200 tilskuere, men om det kan si noe om interessen er i hvert fall pressebenken stappfull. Har ikke vært så mange journalister her i hele år. Sikkert freeloaders, hele gjengen. På seg selv kjenner man andre.

17.58: Blomsterutdeling før kampstart: 100 kamper med Vålerenga: Grattis til Ivan Näsberg, måtte det bli firesifra!

17.53: Forresten! Dagsavisen lager en podcast om Oslo-fotball. Den heter Trikkeligaen, og kan høres der du vanligvis hører podcaster. Eller i spilleren under her. Ny episode hver onsdag morra!

17.36: Tabellsituasjonen er som følger: Vålerenga har 48 poeng og RBK har 45. RBK har en kamp mindre spilt, men hengekampen er mot Molde. Så det er ikke tre bænkers poeng. Seier til hjemmelaget i dag, så har man alt man trenger for å safe inn bronsa Men begge laga er i litt dårlig form, ass. Får bare håpe trønderformen er dårligere enn Vålengformen.

17.33: Dag-Eilev Akerhaugen Fagermo har gjort to små endringer i laget siden det nokså misslykka besøket i Bærum på onsdag. Aron Dønnum er tilbake på høyrekanten, og Bård Finne er plassert tilbake på benken. I tillegg er Herolind Shala tilbake, mens Matti Vilhjalmsson er benka igjen.

Eneste nesten-nykommer er dermed Johan Lædre Bjørdal, som for andre kamp på rad har plassert Jonatan Tollås Nation på benken. Det låt liksom fornuftig på onsdag, siden Tollås´ helsetilstand kanskje har vært en ålreit grunn til å bare gi han én kamp i uka. Men nå, da? Det er rart å se Tollås på benken, i hvert fall rett etter at det har kommi ut at han ikke har takka ja til forlengelse av kontrakten sin. Han ville visstnok ha en lengre kontrakt, og VIF ville bare gi han en sesong. Så det er jo bittelitt ubehagelig. Altså, dette laget trenger Tollås!

17.30: Velkommen til Intility! I dag skal det avgjøres. Jokke eller Brøndbo. Snurrebart eller nærkisknekk. Sankt Hallvard eller Ivar Koteng. Tagging eller skinnvest. Vaterlands bru eller Nidarosdomen. Og Ivan Näsberg eller Pål Helland.

Jepp. Serien blir ikke ferdig i dag. Men bronsa, den kan fort være praktisk talt utdelt rundt kvart på åtte i kveld. Da veit vi om trønderne skal vise at de enda en gang trekker det lengste strået når bronseskjeene skal deles ut. Eller hvordan det nå blir. Språklige bilder er vanskelige ass.

Uansett. Hold deg på denne plassen hvis du ukrenka kan tåle ubarmhjertig nedrakking av midt-Norges nest fæleste maktfaktor. Her skal det liveblogges i høyt tempo og nokså fritt for uavhengighet og nøytralitet.

Mer fra Dagsavisen