Kane skadet da Tottenham slo City

(Tottenham - Manchester City 1-0, Liverpool - Porto 2-0). Tottenham og Liverpool vant de første kvartfinalene i mesterligaen tirsdag. Men for Tottenhams er Harry Kanes skade bekymringsfull.

Son Heung-min skjøt Tottenham til 1-0-seier og et skritt i retning mesterligasemifinale, men kvartfinalemøtet med Manchester City endte også i dårlig skadenytt.

Den første av de to helengelske mesterligakvartfinalene ble ingen kamp der sjansene florerte, men bar i stedet preg av to lag som tilsynelatende ikke ønsket å ta de aller største sjansene.

12 minutter før slutt kom imidlertid scoringen som gjorde det som lignet et mareritt til en positiv opplevelse for hjemmefansen. Son jobbet iherdig i feltet og hamret til slutt ballen under City-keeper Ederson.

– Dette betyr mye for oss og særlig for meg. Det viktigste i dag var å vinne og samtidig holde nullen, sa matchvinneren til Viasat etter kampen.

Tidligere i omgangen hadde lagkamerat Harry Kane hinket i garderoben med en ankelskade. Da så det mørkt ut for hjemmelaget.

– Jeg har ikke snakket med ham, men jeg håper ikke skaden er for alvorlig. Vi får håpe på gode nyheter etter disse intervjuene, sa Son.

Strafferedning

Den første omgangen på Tottenhams nye praktstadion var målløs, men langt fra innholdsløs. Begge lag kom godt ut av startblokkene og hadde skapt hver sin brukbare sjanse før ti minutter var spilt. Avslutningene til David Silva og Dele Alli holdt ikke den nødvendige kvaliteten.

Deretter inntok videodømmingsverktøyet VAR hovedrollen. En avslutning fra Citys Raheem Sterling traff armen til Tottenham-backen Danny Rose. Verken spillere eller dommer Björn Kuipers viste først tegn til å reagere, men sistnevnte pekte på straffemerket etter at VAR hadde vært koblet inn.

Sergio Agüero fikk sjansen til å sende City foran, men argentinerens straffespark ble reddet på strålende vis av Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Franskmannen har dermed reddet alle de tre straffesparkene han har stått overfor i Tottenham-målet i 2019. I tillegg til tirsdagens Agüero-forsøk stoppet han også straffer mot Leicester og Arsenal.

Også Harry Kane kom til en fin mulighet før pause, men ved den anledningen var det City-keeper Ederson som avverget scoring med en solid inngripen.

Kane-skade

Tidlig i annen omgang fikk Kane og Tottenham mer hodebry enn en misset sjanse. Måltyven tråkket kraftig over i en tøff duell og hinket nærmest rett i garderoben. Den engelske landslagskapteinen, som har slitt med flere ankelskader de siste sesongene, forsto åpenbart raskt at han umulig kunne fortsette.

Det var naturlig nok et hardt slag for hjemmelaget. Manager Mauricio Pochettino valgte Lucas Moura som Kane-erstatter i rollen som midtspiss.

Noen stor dag ble det heller ikke for City-spiss Agüero, som ble skadefri i tide til tirsdagens kamp. Argentineren ble byttet ut 20 minutter før slutt.

Tirsdag kvartfinaleoppgjør i London var ifølge statistikkleverandøren Opta det første europacupmøtet mellom Tottenham og City noen gang. Klubbene hadde samtidig møtt hverandre 156 ganger tidligere i andre konkurranser.

Returoppgjøret spilles i Manchester neste onsdag.

Liverpool imponerte ikke

Liverpool sprudlet ikke, men har én fot i semifinalen i mesterligaen etter 2-0-seier hjemme i kvartfinalen mot Porto tirsdag.

Scoringer av Naby Keita og Roberto Firmino sørget for at de røde har et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret i Portugal i neste uke.

Naby Keita scoret sitt første Liverpool-mål i Premier League-møtet med Southampton fredag. Mot Porto slo midtbanespilleren til igjen.

Etter bare fem minutter fikk 24-åringen legge an til skudd. Ballen gikk via et motstanderbein og forbi en sjanseløs Iker Casillas. Dermed ble det 1-0 og drømmestart for Liverpool.

To mål før pause

Scoringen bidro til en fartsfylt start på kampen. Begge lag hadde muligheter til å score. Den største muligheten hadde Mohamed Salah, som bommet helt alene med Portos keeper etter en stygg feilpasning fra gjestene.

Liverpool fikk likevel sitt andre mål til slutt. Etter 26 minutter kunne hjemmelaget juble igjen. Trent Alexander-Arnold fant Roberto Firmino alene foran mål. Den brasilianske spissen spaserte enkelt inn 2-0.

Like etter pause så det et lite øyeblikk ut til at Liverpool skulle punktere kampen. Sadio Mané satte ballen i nettet etter et godt innlegg fra kaptein Jordan Henderson, men senegaleseren var i hårfin offside og målet ble ikke stående.

Nytt Europa-eventyr?

Porto var overhodet ikke ufarlige, og frustrerte Liverpool i store deler av den andre omgangen. Gjestene fra Portugal klarte derimot ikke å spille seg til de helt enorme sjansene.

Riktignok fikk spissen Moussa Marega en brukbar mulighet på tampen, men klarte ikke å få avslutningen fra god posisjon på målet.

I en eventuell semifinale møter Liverpool vinneren av kvartfinalen mellom Manchester United og Barcelona. De to storklubbene spiller den første av to kamper i Manchester onsdag, før det skal avgjøres i Spania neste tirsdag.

I fjor spilte Liverpool seg helt til finalen i Europas gjeveste klubbturnering. Der endte det med 1-3-tap for Real Madrid.