Sport

Johaug-saken ble bare så vidt nevnt for FIS og dopingpanelet

Visepresidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Sverre K. Seeberg, fortalte etter styremøtet onsdag at det overhodet ikke dreide seg om Johaug-saken.

Av Per-Kristian Eriksen

På den samme dagen som Therese Johaug bestemte seg for ikke å anke utestengelsen på 13 måneder for bruk av en leppekrem inneholdende det forbudte stoffet clostebol, startet FIS sin formelle behandlingen av saken.

Men denne behandlingen foregår på utsiden av styret.

– Johaug-saken er overhodet ikke blitt diskutert på det møtet vi hadde her i St. Moritz i dag, men det er som jeg har sagt hele tiden. Den er blitt nevnt for lederen av dopingpanelet, Patrick Smith, orienterte Seeberg NTB og noen andre norske medier.

Seeberg fortalte også at FIS' dopingpanel fikk dommen på engelsk tirsdag, og at det vil behandle denne saken så fort det lar seg gjøre.

– Det er det hele, understreket Seeberg.

Les også: Johaug anker ikke domsutvalgets avgjørelse

All makt

– Veien videre er at dopingutvalget behandler den saken og vil bestemme hvorvidt FIS vil anke eller ikke. Det tar beslutningen. Vi i styret blir informert om det vedtaket, for styret diskuterer aldri enkelte dopingsaker, kommenterer Seeberg.

Han forklarer at i saker som dette, ligger hele avgjørelsen hos dopingpanelet som tydeligvis har all makt. Lederen der, Patrick Smith, er canadisk høyesterettsdommer.

– Det er det ene. Det andre er den situasjonen vi har med russerne som er suspendert, men som har anket til Idrettens voldgiftsrett (CAS), og så er jo også Verdens antidopingbyrå (WADA) en part i dette. Hva WADA gjør vet vi heller ikke. Saken er altså foreløpig ikke blitt diskutert, sier Seeberg.

Rask behandling

– Dopingpanelet og Patrick Smith ønsker å gjøre Johaug-saken unna ganske raskt. Han har jo mange jern i ilden og full jobb ved siden av, men jeg tror ikke behandlingen av denne saken kommer til å ta så lang tid, men det blir sikkert noen konsultasjoner med WADA her også, sier Seeberg.

– Selvsagt er det noen frister som også må overholdes, legger han til.

Visepresident Seeberg hadde også fått med seg at Therese Johaug hadde bestemt seg ikke å anke dommen hun har fått.

– Ja, jeg har fått med meg at Johaug har besluttet ikke å anke, og det overrasker meg absolutt ikke, sa Seeberg til NTB. Deretter sa han dette om onsdagens FIS-møte:

– Vi hadde et uoffisielt møte i dag, der vi stort sett diskuterte strategiplaner og noen andre ting. Vi har bare fulgt vanlige prosedyrer når det gjelder behandling av dopingsaker som jeg har forsøkt å formidle mange dager på rad. (NTB)

Mer fra Dagsavisen