Sport

Isnes: – Vi er heldige i KFUM

Jørgen Isnes har ført KFUM opp i tetstriden i løpet av våren. Han peker på flere suksessfaktorer, blant annet en god organisasjon.

EKEBERG (Dagsavisen): – Jeg elsker at spillerne kan jobbe på akademiet vårt og tjene en liten slant samtidig som de omgås klubbens yngre spillere, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Utenfor KFUM-hallen på Ekeberg har Isnes slått seg ned i sommersola med en kopp kaffe og snakker varmt om klubben på alle nivåer.

– Akademiet er én ting, også har vi jo Lundeleieren, sier han.

Lundeleieren er en leir som arrangeres hvert år for klubbens unge. Flere av spillerne på A-laget har sterke bånd knyttet til den.

– Vi er heldige i KFUM som har Lundeleieren. Jeg har ikke fått vært der selv ennå, men jeg har lyst til å ta med laget dit og ta en kikk en gang, sier Isnes.

– Det er en fantastisk greie for klubbens unge, og der utvikles de til å bli en del av «Kåffa». Det er flere av A-lagspillerne som fremdeles er der som ledere hvert år, sier han.

Les også: Skeid-tvillingenes eventyr

Tilstedeværelse

Isnes er tydelig på at spillernes tilstedeværelse i klubben er viktig, og at nettopp «tilstedeværelse» har vært et nøkkelord i løpet av den gode vårsesongen til A-laget.

– For eksempel da vi var på Bryne. Da ble vi møtt av supportere som slang med leppa og kasta ting mot bussen vår. Gutta bare smilte av det og synes det var litt moro. I garderoben kjente vi gresslukta, som noen aldri har kjent før. Slike ting må man ta til seg. Det handler om å være til stede der det skjer, poengterer Isnes.

Et annet nøkkelord for Isnes er «smitteeffekt».

– Jeg er veldig opptatt av det. Se for eksempel på en unggutt som Lars Olden Larsen, se på måten han trener. Det smitter over på andre som følger etter. Man kan se på Stavrum hvordan han har slitt med skader og trent seg tilbake. Eller hvordan Moses (Mawa) agerer etter at han har bommet. I stedet for å henge med hodet og sende ut negative signaler, så handler det om å jobbe enda hardere, sier Isnes.

Les også: Kampen vist bort da Kjelsås tapte toppkampen mot Hødd

Har mål

Uansett hva Isnes og resten av spillergruppa til KFUM har snakka om viser det seg at det fungerer. Med elleve kamper spilt kjemper laget i toppen av 2. divisjon, avdeling 2. Han ønsker ikke å snakke om hvor KFUM kan havne til slutt, men sier at spillergruppa har satt seg mål.

– Før sesongen snakket jeg med spillerne om hva de ønsket å få ut av sesongen og hvor de ville være. De svarte at de ville være med i toppen. sier han og fortsetter:

– Da må vi se på hva som må til for å klare det målet. Hvor mye er vi villige til å gi for å oppnå det. På denne måten får spillerne et eierskap til det vi driver med her.

Isnes tror mange er overraska over hva KFUM har fått til så langt i år.

– Det har vært en veldig fin vårsesong. Men vi har ennå ikke sett toppnivået vårt, føler jeg. Så er det jo sånn at man ikke kan forvente å levere det hver gang, men man må være så tett opptil så ofte man kan, sier han.

– Mange tippa oss på nedre halvdel før sesongen. Jeg tror vi har overraska noen. Men vi er ikke halvspilt en gang, og mye kan skje, bemerker Isnes.

I kveld tar Isnes og KFUM imot Vålerenga 2 i serien.

haakon.thon@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen