Ishockey

Ny seier for Grüner i kvalifiseringen

(Comet - Grüner 2-5) Stø kurs mot fornyet kontrakt. Grüner gjorde det vanskelig for seg selv, men viste seg til slutt for sterke for Comet fra Halden. Begge lagene fra 1. divisjon er slått etter to kamper i kvalifiseringen.

Etter en god første periode så det lett og oppskriftsmessig ut for Grüner, men på ett minutt i den andre perioden ledet plutselig Comet. Tobias Skuterud avbalanserte regnskapet med en ordentlig måltyv-scoring i undertall og da kampen skulle avgjøres var det Grüner som tok sjansene. Nå ser det lyst ut med tanke på en ny sesong i Fjordkraftligaen.

Grüner tok kontroll helt fra starten. Oslo-laget etablerte seg tidlig i offensiv sone og begynte å lete etter skuddåpninger. Den gode åpningen resulterte i scoring allerede etter fire minutter, på en litt uvanlig måte. Anton Blomberg sto ute til høyre ved vantet og sendte pucken inn mot mål. Til tross for trafikk foran slottet kom ingen borti den før den lå i nettet. Og Grüners kontroll fortsatte. Det ble ikke flere mål i perioden, men defensivt var det aldri noe fare og fundamentet for seier var lagt.

Trøbbel i undertall

Men Grüner gjorde det vanskelig for seg selv i andre periode. Tobias Skuterud og Marius Carho Hansen pådro seg unødvendige utvisninger og i begge undertallsspillene scoret hjemmelaget. Utvisningene kom like etter hverandre og plutselig hadde Comet snudd kampen i løpet av ett minutt.

For Grüner så det plutselig skummelt ut i noen minutter. Det kan snu fort i hockey og mål preger kamper. Grüner havnet på defensiven, men det åpnet også for kontringer. Christoffer Gozzi kom alene igjennom, men snublet i avslutningsøyeblikket. Så ble det en ny unødvendig utvisning da Grüner hadde for mange spillere på isen, men denne gangen kom de godt ut av det. Da Comet måtte hente pucken dypt inne i egen sone kom Tobias Skuterud i høyt press. Han stjal med seg pucken og skar inn mot mål. Fra kloss hold dundret han pucken opp i nettaket med ni sekunder igjen av undertallsspillet. Dermed var lagene like langt før den siste perioden.

Blomberg scoret sitt andre

Det svingte. Stillingen etter den andre perioden stilte begge lag i angrepsposisjon og det gjenspeilte seg i spillet. Det ble en følelse av at det første målet vinner. Etter hvert kom den avgjørende scoringen. Anton Blomberg har vist seg viktig etter overgangen til Grüner. Etter et skremmeskudd fra Nicolai Eliesen på en god kontring skulle det lykkes for Blomberg for andre gang i kveld. I et overtallsspill åpnet det seg veldig i det lengste hjørnet og han fant det. En viktig scoring med 11 minutter igjen på klokka.

Målet satte en stopper for Halden-lagets angrepsspill. De ble tydelig frustrerte og mistet det momentumet de hadde tidligere i perioden. De kunne tatt ledelsen på ny, men Grüner var laget som utnyttet sjansene sine. Mot slutten ofret hjemmelaget alt i jakten på utligning og Nicolai Eliesen fikk åpnet mål for bortelagets fjerde. Med få sekunder igjen fastsatte Vetle Salsten resultatet til 5-2. Dermed endte det godt for et Grüner som så fullstendig overlegne ut etter den første perioden, men som inviterte hjemmelaget inn i kampen i den andre perioden.

Nå skal det mye til for at dette går galt for Grüner. Neste kamp er hjemme mot Manglerud Star på lørdag.

---

Kvalifisering til eliteserien ishockey menn torsdag, 2. runde:

Comet Halden – Grüner 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)

Halden Ishall, 978 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (3.48) Anton Blomberg (Johnsgård, Nielsen)

2. periode: 1-1 (27.52) Sander Wekstad (Laschitza, Nygård), 2-1 (29.03) Tobias Bjørklund (Gintautas, Cizas), 2-2 (37.42) Tobias Skuterud (uassistert)

3. periode: 2-3 (48.14) Anton Blomberg (Andersen, Sunnqvist), 2-4 (57.54) Nicolai Eliesen (uassistert), 2-5 (59.57) Nicolai Eliesen (Johnsgård)

Skudd: 20-34 (6-12, 9-8, 5-14)

Utvisninger: Comet 4x2 min. Grüner 4x2 min.

Dommere: Owe Lüthcke og Stian Bruaset