Ishockey

Nå slår Vålerenga Frisk hver eneste gang

(Vålerenga - Frisk Asker 8-3). De kongeblå fra Jordal har fått jerngrep på Frisk. I alle kamper denne sesongen har Vålerenga seiret. I kveld for fjerde gang.

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Espen Knutsen har etterlyst flere scoringer denne sesongen. Nå har det blitt tolv på de siste to kampene.

– Det er gledelig, sier treneren om det. Attpåtil var det seks ulike målscorere tirsdag kveld. Først utlignet David Booth i den første perioden, deretter puttet Martin Røymark, Axel Sundberg og Svein Petter Falk-Larsen alle i en svært god andre periode. Thomas Olsen og Tobias Lindström sikret seieren i tredje periode før Falk-Larsen og Lindström la på hvert sitt andre for kvelden i det som til slutt ble en storseier.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

- Jeg er jo egentlig ikke hentet for å score mål, men når jeg får sjansen er det selvfølgelig artig å bidra, sier Svein Petter Falk-Larsen til Dagsavisen.

- Det er vanskelig å si hvorfor vi har så god uttelling i dag. Det kan være mange grunner til det. Men vi vinner mange pucker defensivt og er svært trygge på oss selv i dag, synses jeg, sier han.

Trønderen er, sammen med David Booth, relativt ferske i laget og har bidratt med scoringer i to kamper på rad nå. Dagens andre tomålsscorer, Tobias Lindström, sier til Dagsavisen at det er viktig med forskjellige bidragsytere foran mål.

- Det var to flotte mål av «falken» i dag, sier svensken. - Og David Booth har vist seg svært effektiv. Han scorer jo i hver eneste kamp, smiler mannen med gullhjelmen. - Og for min egen del er det kult å score igjen, sier han.

Med de tre poengene knapper Vålerenga innpå Frisk på tabellen. Og med tre kamper mindre spilt er fjerdeplassen innen rekkevidde.

Svarte raskt etter baklengsmålet

Lagene ligger tett på tabellen og spillet i første periode gjenspeilet dette. Det tok mange minutter før de store sjansene oppsto. Som Daniel Sørvik beskrev det til klubbens egen Hockey-TV: – Det er en tøff match med stillingskrig.

Halvveis i perioden kom det første powerplayet, til bortelaget. Vålerenga hadde full kontroll i nøyaktig ett minutt av dette, da Frisk kom inn i den offensive rytmen. Et presist skudd fra Eskil Wold overlistet Tobias Breivold.

Vålerenga lot seg ikke skremme. Bare 21 sekunder senere satt utligningen. Frisk vant droppen og sendte pucken bakover i egen sone. Tobias Lindström, som i Mathis Olimb fravær låner gullhjelmen, stjal med seg pucken og sendte den inn i slottet. Der lurte David Booth som pirket den forbi Henrik Fayen-Vestavik.

I periodens siste minutt fikk Vålerenga en stor mulighet til å ta med seg ledelse inn i pausen, men straffeslaget til målscorer Booth ble reddet.

– Vi spiller solid defensivt og skaper sjanser. Det var en god periode og vi må bare fortsette sånn, oppsummerte Daniel Sørvik det i pausen.

Sterk periode

Vålerenga fortsatte. To minutter ut i perioden kom kveldens første overtallsspill og Vålerenga kunne bruke all sin offensive kvalitet. David Booth tok mye oppmerksomhet, hvilket lot Tommi Taimi stå ganske fritt på blålinja. Han fyrte løs for styring og Magnus Brekke Henriksen var fryktelig nære. Noen sekunder skjedde det samme igjen. Taimi fikk rom til å skyte, det ble en retur og på den var Martin Røymark klinisk. Blant tre Frisk-spillere reagerte han kjappest og sendte de blå i ledelsen.

Vålerengas dominans fortsatte etter målet. Det ble fort farlig da Tobias Lindström og David Booth kom rettvendt. Men det var noen helt andre som sørget for det tredje. Stefan Espeland lusket ute på kanten i offensiv sone og snappet opp en dårlig klarering. På førstetouch rappet han til i retning mål. Imellom sto Axel Sundberg som med den perfekte lille styringen førte pucken rett i mål.

Det så ut til å bli en strålende periode for defensivt hadde Vålerenga også hevet seg, men en liten hjerneblødning serverte Hampus Kristiansen bare minuttet etter den tredje scoringen. Frisk reduserte og var tilbake for fullt, men dette var Vålerengas periode. To minutter før signalet lød kom Svein Petter Falk-Larsen og Axel Sundberg to mot en i angrep. Falk-Larsen gikk for det selv og var både god og heldig da Henrik Fayen-Vestavik ble overlistet for fjerde gang i kveld.

– Med unntak av feilen før scoringen til Frisk er vi solide i hele perioden. Vi stengte igjen bakover. Gjennom hele denne sesongen har vi slitt med å score nok mål og nå har vi fire allerede. Det er gledelig. Denne perioden var bedre enn den første, sa Espen Knutsen til Vålerenga Hockey-TV i hvilen.

Vålerenga spilte på seg mer og mer selvtillit.

Det røynet på for bortelaget

Selv om det ble færre skudd fortsatte kampen i Vålerengas spor. Riktignok reduserte Frisk enda en gang og lagde en spenning som varte i ett minutt og seks sekunder. Da gjorde Thomas Olsen alt selv og fremprovoserte et selvmål av Frisk. Det så ut til å ta luften ut av bortelaget som begynte å slite defensivt. Fire minutter senere serverte David Booth Tobias Lindström som fjernet all tvil med VIFs sjette for kvelden.

Men det stoppet ikke der. Minuttet etter kom Pontus Finstad og Svein Petter Falk-Larsen to mot en. Som sist stolte Falk-Larsen på egne ferdigheter. Det gjorde han med selvtillit for avslutningen var god opp i nærmeste hjørne.

Et provosert bortelag pådro seg to utvisninger i kampens siste to minutter. Det ga Vålerenga muligheten til å pynte enda mer på resultatet, Tobias Lindström prikket inn det åttende og siste for kvelden. Da fikk det holde.

- Ja, det ble mange mål på slutten, men totalt sett var det en tight kamp, sier Tobias Lindström.

- Resultatet gjenspeiler ikke kampen helt, det var jo 4-3 der, sier han. Men svensken er klar på at Vålerenga bygger form og spilte en av sine bedre kamper denne sesongen.

- Jeg synes vi er gode i alle tre perioder. Vi svarer raskt etter deres scoringer. Det tyder på styrke. Det er masse positivt vi tar med oss i ukene som kommer, avslutter Vålerengas nummer 46.

PS. Steffen Søberg ble hedret før kampen med å runde 400 kamper for Vif.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

FAKTA

Eliteserien menn tirsdag, fra 28., 34. og 36. runde:

Vålerenga – Frisk Asker 9-3 (1-1, 3-1, 5-1)

Jordal amfi: 1754 tilskuere.

1. periode: 0-1 (12.16) Eskil Wold (David Morley, Niklas Nevalainen), 1-1 (12.37) David Booth (Tobias Lindström, Stefan Espeland).

2. periode: 2-1 (24.33) Martin Røymark (Tommi Taimi, Sebastian Johansen), 3-1 (32.11) Axel Sundberg (Espeland, Thomas Olsen), 3-2 (33.20) Hampus Gustafsson (Viktor Granholm), 4-2 (37.40) Svein Petter Falk-Larssen (Espeland, Stian Solberg).

3. periode: 4-3 (49.11) Jimi Kuronen (Gustafsson, Granholm), 5-3 (50.17) Olsen (Sundberg, Taimi), 6-3 (50.17) Olsen (Sundberg, Taimi), 7-3 (54.04) Lindström (Booth), 8-3 (54.40) Falk-Larssen, 9-3 (59.19) Lindström (Booth, Taimi).

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Frisk Asker 4 x 2 min.

Øvrige kamper tirsdag:

Lillehammer – Ringerike 3–0 (1-0, 2-0, 0-0)

Sparta – Manglerud Star 7–0 (4-0, 1-0, 2-0)

Grüner – Stjernen 2-4 (1-2, 0-1, 0-2)

Stavanger – Storhamar 3-2 (0-0, 1-2, 2-0)..





Mer fra Dagsavisen